LED Fuarı

____________________________________________________________________

Dün Ä°stanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde LED fuarı vardı. Ben de  abilerle gittim, bir gezdik falan…

LED’in açılımı Light Emmiting Diode, yani ışık yayan diyot. Diyotlar tek yönlü olarak doÄŸru akımı geçiren elemanlar ve bunlar çoÄŸunlukla kullandığımız elektronik eÅŸyaların adaptörlerinde transformatör çıkışı alternatif akımı doÄŸru akıma çevirmeye ve devrenin + ve – uçlarının sabit bir yönde olmasını saÄŸlama amaçlı kullanılıyor. Mesela bir fiÅŸi prize iki farklı ÅŸekilde sokabilirsiniz, küçük bir diyot devresi bunu bir yön + ve diÄŸer yön de – kutup olacak ÅŸekilde sabitler geçirir. Neyse iÅŸte, LED diyotlar da tek yönlü akımla ışık vermekte kullanılırlar.

LED’ler önceleri, radyo, teyp ve TV’lerde sadece çok parlamayan basit kırmızı, yeÅŸil ışıklar olarak karşımıza çıkarken, günümüzde bunları aydınlatma amaçlı kullanmamız da mümkün. LED ampullerden devreler ile gruplar oluÅŸturup çok farklı alanlarda kullanmamız mümkün. Mesela 3 – 5 metre ÅŸerit led sırası eÄŸer güçlüce ampullerden oluÅŸuyorsa ufak bir odayı aydınlatmanız mümkün. Tabi ışık tek noktadan gelmediÄŸi için gölge de fazla oluÅŸmaz, her nokta aydınlanabilir.

LED ampullerin avantajlarından biri de düşük güç tüketimleri. Bu şekilde güçlü LED ampuller kullanılarak yapılan sokak lambası modelleri bile var.

Aydınlatma dışında tabi, reklamcılıkta reklam tabelalarında, el fenerlerinde vs. çok çeşitli kullanım alanları var.

Tek ampul değil, bunların ışığını belli açılarda yayacak lensler de var. Bunlarla ışığı farklı açılarda biçimlendirerek kullanmak mümkün.

Ä°stanbul Dünya Ticaret Merkezi’ndeki fuar da iÅŸte bu tür LED ampul ve ürünlerini tanıtma amaçlı bir fuardı. Gittik, gördük, birkaç saat takıldık. EÅŸantiyon fener aldık vs.

İçeride fotoğraf çekmek aklıma gelmediği için sadece bir dış görüntü fotoğrafı ile kalakaldım. 🙂

LED fuarı

LED fuarı

Neyse, LED ampuller ve bu tür teknolojiler ile ilgilenenler için iyi bir fuar. Yalnız çoğu firme satış yapmıyor, mağazalarına gitmenizi tavsiye ediyorlar. Birkaç numune alınabiliyor tabi. Bir de bol miktarda tanıtım broşürü ve katalog da kışlık soba yakma kağıdı ihtiyacınızı karşılayabilir. 🙂

Fuar Ä°stanbul Dünya Ticaret Merkezi, sanırım 9. bölümde 31 Eylül – 3 Ekim arasında devam edecek. GiriÅŸte 10 TL kadar bir ücret ödüyorsunuz, karşılığında verilen kartı boynunuza takıp dolaÅŸabiliyorsunuz etrafı. Ä°lgilenene tavsiye ederim falan iÅŸte…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz