Nu, pogodi!

____________________________________________________________________

Bebeyken babam Nu, Pogodi! diye bir elektronik oyuncak almıştı. Bu onun Rusça ismi. Oyun bir yumurta toplama oyunuydu. Geçen gün Opera Widgets sayfalarında dolaşırken onun da bir Opera Widget ailesine katıldığını gördüm.

Oyun bir yumurta toplama oyunu. Ekrandaki dört noktadan yumurtalar geliyor ve kahramanımız o yumurtaları sepetiyle toplamaya çalışıyor. Tabi sepet büyük 1000 yumurtaya kadar topluyor, belki daha fazla da toplar ama insan olan toplayamaz. 😀

Küçükken ilk baÅŸlarda 200 yumurta toplayabilmek için uÄŸraşırdım, 200 yumurta toplayınca düşürdüğüm yumurta sayısı sıfırlanıyordu. Toplam üç yumurta düşürme hakkı vardı. 200’ü geçince düşen yumurta sayısı sıfırlanır ve devam edilir. Toplanan yumurta sayısı artıkça yumurtaların geliÅŸ hızı artar ve kudurma noktasına gelinir. Her yüze gelince (100, 200, 300, 400… ) yavaÅŸlar ve elliyi geçince tekrar hızlanmaya baÅŸlar. 500’e gelince bir kez daha düşen yumurta sayısı sıfırlanır. Bundan sonra da sanırım bir daha sıfırlanmıyordu. Tabi bu noktadan sonrasını oynamak için aşırı bir psikopat olmak gerekli. Birkaç kez sekiz yüzlerin başına gelmiÅŸtim, daha sonrasına gidemedim. Babam 900 geçerdi, birkaç kez de bitirdiÄŸini söylerdi.

Oyun sanırım şu an evde bir yerlerde ama en son çalıştırmak için harici kablolarla pil falan takıyorduk. Zaten oynamak acayip bir psikopatlık durumu gerektiriyor.

Aşağıdaki bu oyunun görüntüsü. Widget geliştiricisi oyunun tam görüntüsünü almış.

Nu, pogodi!

Nu, pogodi!

Nu, Pogodi! oyununu ÅŸuradan Opera BileÅŸenleri’nize indirip ekleyebilirsiniz.

Oyun A ve B olmak üzere iki mod halinde, ikincisi birincisinden daha zor bir bölüm. Bekletme (Pause) yokmuş o zamanlar. 😀 Bazen dışarıda arkadaşların yanında oynardım oyunu, biri durdur bir bakayım nasıl birşeymiş derdi; tabi durdurulmadığını anlatana kadar konsantrasyon gider ve üç yumurta da yere dizilirdi. 😀 Aşağıdaki turuncu tuşlarla da tilkinin hangi tavuktan gelen yumurtayı yakalayacağını seçiyorsunuz. Aşağıda sayılarla oyun kontrolleri var.

Nu, pogodi! kontroller

Nu, pogodi! kontroller

1 – Yardım
2 – Yenile
3 РSe̤enekler
4 – Çıkış
5 – A oyunu
6 – B oyunu
7 РSaate ge̤er ve otomatik pilotta kendi kendine oynar
8 – SaÄŸ üst
9 – SaÄŸ alt
10 – Sol üst
11 – Sol alt

Klavyeyle oynamak için de standart ayarlarında sol üst q harfi, sol alt a harfi ve sağ üst p, sağl alt l harfi.

Oyun çok eğlenceli ve refleks vs. geliştirici bir oyun. Oyun bilgisayarda nasıl oynanır bilmem ama biraz nostalji yapmaya çalışacağım. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz