Opera 1 Nisan şakası Face Gestures

____________________________________________________________________

Opera fare tıklamaları ile çalışan Mouse Gestures özelliğini andıran Face Gestures isimli bir sözde özellikle 1 Nisan şakası yaptı.

Sabah yatakta ders çalışacaktım, dur bir ne olmuş ne gitmiş deyip açtım Opera Mini’yi. Opera Labs sayfalarında da Face Gestures şeysini gördüm. Bu özellik web kameranıza yaptığınız yüz hareketleri ile Opera’da ayarladığınız işi yapabilmenizi sağlıyor. Sesli kontrolün görüntülü versiyonu yani, birinde konuşuyorsunuz diğerinde hareket çekiyorsunuz. 🙂

Youtube videosu da ilginç olmuş.

Aşağıdaki de önceden ayarlanmış komutlar için yüz hareketleri.

Opera Face Gestures önayarlı komutları

Opera Face Gestures önayarlı komutları

Deneyecek yeni birşey çıktı diye sevinirken yazının devamında yetişkin içerikli sitelerde iken özelliği kapatın yoksa Hızlı Erişim vs. açılıp durabilir diyordu, oraya gelince koptum tabi olayı da fark ettim. 🙂 İndirmeye kalkınca da Skyfire’a bile zaten gezgininiz destekliyor dediğini görünce de tamam dedim, zoka afiyetle yutuldu.

Tabi bende inanmak yok, daha sonra bilgisayarı açınca da denedim ama yine indirilemediğini gördüm, işte o zaman koydu bana. Lan tam da sakallarımı deneyecektim, bakalım sakallarımla nası lcevap verecekti mimiklerime. Güzel bir oyuncak bulduğumu sandım ama şaka çıktı iyimi. Yakında Opera bunu gerçekten yapar mı bilmem ama olsun Opera şakasını yaptı Firefox fanatikleri bunu gerçekleştirir ille, ona da bir eklenti hazırlarlar ben de ah bakın gerçeğini yapmışlar diye gözlerine sokarım. O zaman ben onlardan da fazla kahkaha atacağım. 😀

4 Yorum

  • Yazan: Mustafa, 2 Nisan 2009 @ 6:50 pm

    Benide bi güzel kandırmış olaydır. Bir an heyecanlandım ama heyecanımla kaldım. Opera mutlaka birşeyler geliştiriyordur 🙂 Ben yinede yakında birşeyler bekliyorum.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Nisan 2009 @ 8:07 pm

    Valla ben de çok heyecanlanmıştım hatta mimikleri falan öğrenmeye başlayacaktım ki indirmeye kalkınca fos olduğunu anladım.
    Gerçeğini bekliyorum ama yaparlar mı bilmem. Belki Opera 11 için falan olabilir ha!

  • Yazan: gNcWebmaster, 6 Nisan 2009 @ 5:00 pm

    Harbi şakamıymış bu 😀 çantada duran kamerayı kurdum ya 😀 süperdi 😀

  • Yazan: FeRHaD, 7 Nisan 2009 @ 2:52 pm

    Evet ya, güzeldi, acaba telefondan da olurmu diyordum. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz