Opera Mini Mayıs’ta Iphone’u geçti

____________________________________________________________________

Son yıllarda cep telefonları ile İnternet kullanımı oldukça arttı. Bunda İnternet’te gezinebilecek kabiliyetlere sahip Iphone gibi telefonların yanında dandik telefonların bile gayet kullanışlı olmasını sağlayan Opera Mini gibi İnternet gezgin programları da önemli rol oynuyor. Statcounter global istatistiklerinden mobil İnternet kullanımı hakkında bilgi edinilebiliyor. Bu istatistiklere göre de en çok kullanılan İnternet gezginleri Apple Iphone’un Safari’si ve Opera’nın Opera Mini yazılımı. Opera Mini uzun süredir zirvedeydi ancak ilk kez Şubat ayında Iphone Opera Mini’yi geçmeyi başarmıştı. Şubat ayında en çok İnternet’e girilen telefon Iphone idi.

Iphone’un bu şekilde zirveye çıkışı tek başına bir platform olarak çok sayıda platformda çalışan bir ürünü yenebildiğini ve ne kadar ünlü(!) bir telefon olduğunu gösteriyor. Iphone birkaç modelden oluşan bir cihazken Opera Mini yüzlerce farklı model cihazda çalışabiliyor. Bu açıdan bakıldığında Iphone’un bu çıkışı ilginç. Aslında Iphone kullanıcılarının Opera Mini kullanıcılarına göre biraz daha sulu olduğu ve o aygıtı zaten İnternet’e girmek için satın aldıkları gerçeği var. Opera Mini daha çok gelişmiş bir cihaza sahip olmayan ya da bant genişliği kullanımı derdinde olan kullanıcılar tarafından kullanılıyor. Ben de WiFi ile kullansam bile Opera Mini ile kullanabiliyorum ki JavaScript desteği olmamasına rağmen diğer birçok programdan daha iyi.

Mayıs istatistiklerinde ise Opera Mini birkaç aydan sonra tekrar Iphone’un önüne geçmiş. Tüm mobil İnternet kullanımının %24.6’sı Opera Mini üstünden ve %22.3’ü de Iphone üstünden yapılmış. Diğer geri kalan yaklaşık %50 oran da İnternet’e bağlanabilen SonyEricsson, Nokia, BlackBerry gibi diğer telefonların İnternet gezginlerini oluşturuyor.

Mobil İnternet gezgin kullanm oranları

Mobil İnternet gezgin kullanm oranları

İşin bir ilginç tarafı da Iphone grafiklerinin Opera Mini’yi Haziran ayında sollamaya başlaması, ay sonuna kadar ne olur göreceğiz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz