Opera veri yedekleme

____________________________________________________________________

Opera Ağ gezgini normalde opera Link özelliği ile oldukça başarılı bir eşitleme ve yedekleme özelliği sağlamakta. Yer imi, notlarınız vs. çoğu veri bu özellikle yedeklenebilmekte. Ancak Opera Link bağlantınız olmadığı durumlarda veya desteklenmeyen e-posta, RSS yedekleme gibi durumlar sorun çıkarabilir. Tabi bunun için de Opera Backup yazılımı var.

Opera Backup yazılımı ile Opera’nın tüm kullanıcı klasörünü veya belirtilen bir kullanıcının kullanıcı klasörünü yedeklemek mümkün. Bu yedeklemeden sonra da istenen zamanda yedeÄŸi yine bu yazılımla geri yüklemek mümkün. Ayrıca isterseniz farklı bir bilgisayarda da kullanabilirsiniz bu yedeÄŸi. Bu sayede yeni bit bilgisayarda tüm Opera konfigürasyonunu yeniden yapmaya gerek kalmadan bu iÅŸlem ile kolayca gezgininizi eÅŸitleyebilirsiniz. Ya da format atmadan hemen önce yedeÄŸinizi alıp formattan sonra çok uÄŸraÅŸmadan yedeÄŸinizi kolayca geri yükleyerek eski ayarlarınıza kolayca kavuÅŸabilirsiniz.

Yedekleme ve geri yükleme işlemleri oldukça kolay. What to do? kısmında ilk seçenek yedekleme ya da ikincisi olan yedeği geri yükleme seçeneklerinden birini seçin. Restore Backup seçerseniz bir .ob uzantılı yedekleme dosyası seçmeniz istenecek. Daha sonra Folders kısmında kullanıcı profili seçeceksiniz. Define User Profile seçeneği standart Opera yolu dışındaki ayarları kullanıyorsanız işe yarıyor, bunun dışında bu seçeneğe ihtiyacınız yok. Bundan sonra da Start komutu vermeniz yeterli. Yedekleme veya geri yükleme işlemi veri boyutuna göre değişken bir sürede olacak. Yedekleme sonucunda belirlediğiniz alanda .ob uzantılı bir yedekleme dosyası oluşmuş olacak.

Opera Backup

Opera Backup

ÖNEMLÄ° NOT: Yazılım Opera Software ÅŸirketi tarafından sunulan bir yazılım deÄŸil, kullanıcı tarafından geliÅŸtirilen bir yazılım. Bu sebeple herhangi bir problem çıkması durumunda Opera’dan ÅŸikayetçi olmaya hakkınız yok. 🙂

Opera Backup indirin!!!

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz