Sonunda Dersler De Başladı

____________________________________________________________________

En sonunda derslerim başladı. 5 ay okuldan uzak kalmıştım. İlk sinir bozucu şey geçen yılki sınıfımızın tamamen parçalanmış olmasıydı. Sınıfımda geçen yıldan tek bir arkadaşım bile yoktu. İkinci şey de Okul Deneyimi 1 dersim. Bu derste bir okula gözlemci olarak giderek öğretmeni öğrencileri vb. gözleyeceğiz. Bu bizi öğretmenlik mesleğine hazırlayacakmış. Tamam iyi de sadece gözlemekle kalsak ta olurdu. Biz ise raporunu da tutacağız. Neyse olacak o kadar, hep yatacak değiliz dimi. Bunların dışında herşey şuan iyi. Umarım devamı da böyle olur.

14 Yorum

  • Yazan: yeldegirmenlerinekarsi, 12 Kasım 2007 @ 11:49 pm

    üniversite birinci sınıfta iken 10 kadar olan arkadaş grubumuz ikinci sınıfta tamamen parçalandı ve bu sayı (herkes için) ikiye düştü :=))

    bu hep böyledir; birinci sınıfta sahip olduğu ideolojiye göre yakınlaşırsın ama ikinci sınıftan itibaren ideoloji önemini kaybeder ve kişiliklerin uyumuna göre arkadaş seçersin(mecburen)

    (evlilikte aynen böyle… sakın eş seçerken ideolojiyi esas alma; bir süre sonra artık fikirler paylaşılmaz oluyor.. önemli olan, karakter/huy bütünlüğüdür)

    sana iyi gözlemler diliyorum stajında!

  • Yazan: FeRHaD, 14 Kasım 2007 @ 1:28 pm

    Teşekkürler. Önerilerini dikkate alacağım.

  • Yazan: Orhan, 14 Kasım 2007 @ 2:21 pm

    🙂 Okulda gidip dersi gözlemek ve sonrasında ders anlatmak çok zevklidir 🙂 Sakın canını sıkma bence çok keyifli bir iş.. Keyfini sürmeye bak.. 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 14 Kasım 2007 @ 2:34 pm

    Öyledir de biz zevkli kısmını yapmayacapız ki. Eminim ki derse katılmadan dersi izlemek zevkli olur ancak bizden çeşitli konularla ilgili rapor tutmamız isteniyor. Yani dersi arama motoru botları gibi takip edip indeksleyeceğiz bir manada. Ders anlatma uygulaması dördüncü sınıfta ona daha var ama onda da rapor tutma olayları falan var. Neyse elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

  • Yazan: Orhan, 14 Kasım 2007 @ 4:09 pm

    Yaani, illaki sızlanacağım diyorsan seçim senin tabi 🙂 Teknik okullarda, özelliklede bilgisayar labaratuarında görev yapma şansın varsa ne aalaa 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 14 Kasım 2007 @ 4:22 pm

    Yok Yok. Gittiğimiz derslerle ilgili bizden istenen bazı şeyler olucak. Öğrencileri gözleyeceğiz, kim derse katılıyor katılmıyor, niye, öğretmeni gözleyeceğiz nasıl ders anlatıyor vb. Gideceğim okul da ilköğretim okulu zaten. İnternet sitesi şu:
    ikaraoglanoglu.k12.tr

  • Yazan: besst, 18 Kasım 2007 @ 5:35 pm

    :)Yaa ne tatlı günlerdi.. Giderdik her gun rapor tutacaz diye tövbe tutmazdık.. Son hafta bir raporlar yapardık ben bile inanamazdım.. İnşallah en güzel sınıflar senin olur… Ve en güzel öğrenciler.. İyi Stajlar..

  • Yazan: FeRHaD, 18 Kasım 2007 @ 6:29 pm

    Teşekkür ederim… İnşallah öyle olur efendim.
    Vallahi giderken öncelikle iyi giyinmek gerek yani bir öğretmene yakışacak gibi. Okula giden arkadaşlardan biri giyim ile ilgili müdürün problem çıkardığını görmüş. Müdür sakallı gelenlere, başörtülü gelenlere falan kızmış ve bizim okulu aramış. Bize de duyuru yaptılar staj okullarınıza bir fakülte öğrencisi gibi değil de bir Milli Eğitim öğretmeni gibi gideceksiniz diye.
    Raporları zamanında tutsak çok iyi olacak. Geçen yıl zamanında hazırlamadığım portfolio çalışmam yüzünden teslim gününün sabah 5’ine kadar uğraşmıştım. Bir de bir sınıfa birkaç kişi birlikte gireceğimiz için raporlar arasında tutarsızlık olursa başımız yanar. Neyse inşallah senin ki gibi eğlenceli olur.

  • Yazan: BesST, 18 Kasım 2007 @ 9:39 pm

    Sen bakma bana ..Ben mecburi öğretmenim.. 🙂 Ya tabi her seferinde yırttık gene stajdan baya verimli geçti hatta bizim stajda yaptığımız çalışmaları hiç kimseden duyamadım daha.. Tabi okul deneyimi-2 yi kastediyorum. Mikro eğitim bile yapmıştık.. Gerçekten öğretmen olduğunu olacağını o zaman hissediyor insan.. Böyle bir idealin varsa.. Garip ve karmaşık bir durum ….

    giyim kuşam çok önemli hele saç sakal başörtüsü falan çok takıyorlar.. :Kolay gelsin tekrar..

  • Yazan: FeRHaD, 18 Kasım 2007 @ 10:47 pm

    E ben de öyle olacağım işte. Ben de çok can atarak gitmiyoruk ki. Neyse ama zaten kaybedeceğim birşey yok ki, şimdiye kadar kaybettim kaybedeceğimi ben 🙂 Çok kötü olduğunu sanmam bazıları TV’deki şu kardelen Ayşe reklamına olda gör gününü bakalım diyorya neyse. O kadar kötü değildir herhalde.
    Abi mikro eğitim falan diyorsun o ne ya? Henüz daha yabancı terim bunlar bana daha yeni başladık. 🙂
    Tekrar Teşekkürler!!!

  • Yazan: besst, 19 Kasım 2007 @ 10:48 pm

    🙂 Elbette kötü değil ama diyorum ya mecburiyetler.. İyidir zevklidir.. Vakit geçer.. ama işte… Mikro eğitim genelde öğretmenlerin eğitiminde kullanılan bir şey biz uygulama olarak kendi stajımızda bir dersimizi video ya çektik ve sonra burada yanlışlarımız üzerine hocalarımızla tartıştık falan. .Tabi bu kadar yüzeysel değil .. Ama ana hatları ile bu .. Öğrenirsin zamanlar.. Kolay Gele..

  • Yazan: FeRHaD, 20 Kasım 2007 @ 9:11 am

    Bende bir olayım da sonrası ne olur bilinmez. Bakarsın devam ederim bakmışın hiç alakam bile olmayan bir yerde çalışıyorum. Hiç belli olmaz. Bu İngilizce öğretmenliğine karar verdiğimde lise 1 sonuydu fen matematik bölümü ile arasında büyük bir kararsızlık yaşamıştım. Bizimkiler fen matematik diyordu ben ise sadece fen diyordum o sebeple en sonunda İngilizce’ye başladık işte. Bitirmek bir öğretmen olarak göstermek lazım şimdi kendimizi onlara sonrası hiç belli olmaz.

  • Yazan: BesST, 21 Kasım 2007 @ 6:21 pm

    Bu yanda çıkan semboller ne ya.. O an kullandıklarımızı mı belirtiyor..

  • Yazan: FeRHaD, 21 Kasım 2007 @ 11:18 pm

    Evet aynen onları belirtiyor. IP adresinin hangi ülkeden olduğunu, kullandığın işletim sistemi ve tarayıcıyı.
    Buradan inceleyebilirsin.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz