TCPMP 0.81 RC1

____________________________________________________________________

TCPMP (The Core Pocket Media Player) Windows Mobile işletim sistemli cep bilgisayarı ve akıllı telefon cihazları için çok iyi bir medya oynatıcıdır. Ayrıca ücretsiz olması da tadından yenmez bir uygulama olduğunun kanıtıdır.

TCPMP geliştirilmesi CorePlayer tarafından durdurulup BetaPlayer olarak devam edileceği söylenmiş ve birkaç BetaPlayer olarak sürüm de var. Ancak ücretli Core Player’ın yeni özelliklerini test etme amaçlı bu beta sürüm uzun süredir yayınlanmamakta, Core Player geliştiricilerinin yeterli parayı kazanamadığını düşünmekteyim.

TCPMP akıllı telefon ya da cep bilgisayarınızda aklınıza gelebilecek hemen hemen her video ve ses dosyasını oynatabilen bir uygulamadır. Hatta bilgisayarınızda bile her tür oynatıcı ile oynatamadığınız biçimler bu programla göbek atıyor. OGG  biçimindeki sesleri cihazınızda en düşük işlemci kullanımı ile bu program çalabiliyor. Video desteği olarak DVD kalitesinden bile daha üstünü destekleyebiliyor ancak çözünürlüğü 1000 pikseli aşan videoları oynatmıyor. Ayrıca videolarınızı alt yazı desteğiyle izlemenizi de sağlıyor.

TCPMP 0.81 RC1TCPMP 0.81 RC1

Bu yazıyı bu programla ilgili bir problemimi yazmak için yazacaktım ama bari tanıtımını da yapayım dedim. Yaşadığım problem bu program ile bir ses dosyası çalarken programı arka plana alıp ana ekranda yukarı aşağı ya da sağa sola oynayınca veya başka bir uygulama başlatırken sesin takılması idi. Çözüm olarak farklı sürümlerini denedim ama en sonunda problemin sürümle alakası olmadığını benim bir ayarımdan kaynaklandığını anladım. Ayarlar > Gelişmiş kısmında “Prefer less buffering over smooth video” seçeneği etkindi, bunu pasifleştirince problem düzeldi. Aslında bu seçeneğin etkin olması videolarda iyi oluyordu, özellikle yüksek çözünürlüklü bit oranı yüksek videolarda bu seçenek videonun daha kesintisiz oynatılmasını sağlıyordu.

TCPMP ile vide keyfiTCPMP ile vide keyfi

0.81 RC1 sürümü de bulabildiğim son sürümü.

Aşağıdaki bağlantıdan indirebilir ve şuradan da MPX forumundan melih43 kullanıcısının hazırladığı Türkçe çevirisini indirebilirsiniz. Türkçe çeviri dosyasını sadece TCPMP kurulum klasörüne kopyalamanız yeterli.

İndir “TCPMP”

tcpmp.pocketpc.0.81RC1.zip – 398 defa indirildi – 1,39 MB

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz