TTNET’ten iki kat hızlı İnternet

____________________________________________________________________

Geçenlerde Özel İletişim Vergisi’nde yapılan indirim nedeniyle TTNET ADSL fiyatlarının ucuzlayacağına ancak TTNET’in aynı ücreti almakta ısrarlı olduğunu ve bu amaçla kampanyalar başlattığını yazmıştım. Bugün de TV’de gördüğüm bir reklam üzerine TTNET’i yokladım ve şimdi de aynı fiyata iki kat hızlı İnternet kampanyasını gördüm.

Bu kampanya ile TTNET 1 Mbit hızlı 4 GB limitli kullanıcılarını 2 Mbit hıza taşımayı istiyor. Böylece eski ödediğiniz fiyat kadar bir fiyat ödeyip, 2 Mbit hızlı İnternet kullanacaksınız. İyi bir gelişme.

Kampanyada 12 ay boyunca ayda sadece 28,99 TL ödeyeceksiniz. Ayrıca, TTNET MÜZİK Gold Üyeliği ve aylık 300 WiFi dakikası da hediye. TTNET MÜZİK GOLD ile yerli ve yabancı yüzbinlerce müzik eserini İnternet üzerinden sınırsız dinleyebilir, her ay seçtiğiniz 450 eseri bilgisayarınıza indirebilir ve 150 tanesini müzik CD’si haline getirebilirsiniz.

Kampanyadan yararlanabilmek için 24 aylık taahhüt gerekiyor tabii. 24 ay boyunca 2 Mbit hız için anlaşma yapacaksınız. Bu süre içinde hız değiştirmek yok, yoksa indirim farkını da, 24 ay içinde ödemediğiniz faturaları da ödemeniz gerekecek.

Kampanya sadece geçerli hiç bir indirim kampanyasından yararlanmayan 1 Mbit, 4 GB sınırlı ADSL kullanıcıları için. Herhangi bir kampanyanın indiriminden faydalanıyorsanız veya yeni bir TTNET ADSL abonesi iseniz kampanyadan yararlanamıyorsunuz.

Bence kotasını dert etmeyip hızdan şikayet edenler için iyi bir kampanya. Katılmak veya ayrıntılı bilgi almak için TTNET 444 0 375 müşteri hizmetlerini arayın veya bir TTNET ADSL satış noktasına gidin. Ayrıca şu sayfaya iletişim bilgilerinizi bırakarak onların sizi aramasını da sağlayabilirsiniz.

Gelelim bana, ben bu hizmeti kullanacakmıyım, hızımı arttıracak mıyım? Geçen günlerde TTNET’ten aranmıştık bir kere ama hat benim üstüme olmayınca beni muhatap almayacaklarından konuşamadım kendileri ile, belki de bunun için aramışlardı. Bana gelince daha önceden de dediğim gibi benim hıza ihtiyacım yok. Hatta bazen telefonu Wi-Fi USB adaptörü olarak kullandığım için neredeyse yarı yarıya daha yavaş bir İnternet kullanıyorum ama şikayetçi değilim. Yani hızdan memnunum. Benim istediğim bant genişliği. Şu an bir veri merkezine koltuk masa atsam, standart barındırma ücreti ile bir sunucu atsam bana bant genişliğinin maliyeti yaklaşık 0.8 TL GB olacak. Sunucu tarlasına da bu şekilde yerleşemeyeceğim için mecburen bu şekilde TTNET kullanmak zorundayım. Ancak burada durum farklı, bant genişliği daha pahalı. Benim de istediğim şey indirim, hız değil.

TTNET ADSL 1 Mbit ile ayda 320 GB veri indirmek mümkün, bunun üstünü hız kısıtlaması nedeni ile görmek imkansız. 49 TL ödeyerek bu sınırı kaldırıp sınırsız pakette tam 320 GB veri indirebiliyorum. Sınırlı pakette ise 29 TL ücrete sadece 4 GB bant genişliği. Arada 20 TL fark var ve, GB maliyeti 0.06 TL kadar birşey yapıyor. Yani sunucu tarlasına yerleşmekten bile ucuz. Ancak TTNET bize bol kotalı paketler sunmayarak bizi 0.06 GB maliyete rağmen daha pahalı ADSL kullanımına mecbur bırakıyor. Benim istediğim bant genişliği, iyi bir bant genişliğim olsun 1 Mbit hız ile yatar yatar kalkar, tekrar yatar kalkar onlara dua ederim ( Hadi Arap’lar gösterine kendinizi).

Diğer hizmetlere gelince. İnternet’ten çok MP3 indirmem, kulaklarım ücretsiz ve yasal Acid Jazz, Elektronik müzik ezgilerini sever, Shirley Bassey’in o güzel Memory şarkısını da orijinal CD’den dinleme imkanım var. Ücretli istersem de 10 tane kadar zaten indirebiliyorum. TTNET WiFi olayı ise güzel bir olay ama pek kullandığım bir şey değil. Sadece geçen ay Edirne’de postane önünde oturup yarım saate yakın bir süre cep telefonum ile kullanmıştım. Güzel bir olay ama Edirne’ye bile neredeyse iki ayda bir gidiyorum. 🙂 Yani bu ikisi de pek işimi görmüyor.

Bu şartlarda benim işime yarayan birşey değil bu kampanya, zaten birkaç ay öncesine kadar sitemin sunucusunun çıkışı bile 1 Mbit idi. 🙂 TTNET ADSL 1 Mbit hızından gayet memnunum ve 4 GB sınırlı kotasından şikayetçiyim. Dese bana bu kotayı 10 GB yapalım 29 TL alalım, ellerinden öperim onun. 🙂 Ancak kota derdi olmayan ve hızdan şikayet edenler ayrıca TTNET MÜZİK Gold ve 300 dakika ücretsiz WiFi kullanmak isteyenler için kesinlikle iyi bir kampanya.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz