Türk Birliği

____________________________________________________________________

Avrupa Birliği varya, girmek için kapılarında kul köle gibi yatıyoruz, uzun zamandır bir Türk birliği kurma düşünceleri de dolaşıyor. Haklı düşünceler bunlar tabii ki ama düşünce ötesine çok gidebilmiş değil henüz.

Twitter’da @bulentrakici bir video bağlantısı paylaşmıştı. Bağlantıda bu Türk birliğinin gerekliliği ile ilgili iyi bir tanıtım ve TurkBirDev diye bir organizasyon hakkında bilgi veren şu aşağıdaki video var.

Aslında bu tür birlik olaylarını pek takmam. Madem insan olarak tek cinsiz ırk vs. ayrımcılıkları kaldırıp hepimiz eşit bir şekilde yaşayabilmeliyiz. Ancak bir kere ayrılmışız biz; ülkeler, ırklar vs. paramparça olmuşuz. Bakıyoruz ki bu ayrılmaya rağmen birleşip birlik olanlar şu anda tabiri caizse malı götürüyor. Biz de bakıyoruz ve “Hani bana, hani bana…” diye yalvarıyoruz. Onlar da tabi bizim sadece kaynaklarımızı isteyip bizi istemediğinden şimdilik bizi iyice süründürmeye çalışıyorlar. Günün birinde belki ucundan biraz birlik gösterirler. 😀 Kendileri çökmezse.

Halbuki bizim de farklı güçlerimiz var. Bir kere doğuda yine onlar da Türk olan devletler var. Üstelik bunlar da petrol vs. farklı kaynaklara yakın ülkeler. Bu ülkelerle kurulabilecek bir birlikte ise doğrudan yönetici pozisyonuna alınmamız çok doğal bir şey olur. Bu ülkelerin hepsine güç diyorum ben. Bu Türk devletleri ile kurulacak bir birlik bize Avrupa Birliği’nden daha bile fazla fayda sağlayacaktır. Ayrıca bizi Avrupa diplerinde soğukta beklemekten de kurtaracak, zaman kaybını önleyecektir. Bizi ne olarak gördüğü belli olmayan Avrupa Birliği’ne karşı böyle bir Türk birliği her zaman bana daha mantıklı görünmüştür.

Avrupa Birliği uyum çalışması adı altında yıllardır çeşitli modernizasyonlar yapıyoruz. Türk birliğinde ilk başta bu tür şeylerin düzenlenmesi zor olabilir ama biz de Avrupalılarınkileri çalar, kendimize uyarlarız.

Şimdi buna Türk birliği ne işe yarayacak ki deyip Avrupa Birliği’nden vazgeçmeyen Avrupa düşkünleri olacaktır. Halbuki o birliktekiler de insan ve bir artıları olduğunu düşünüyorsam o da birlik olmaları değil kültür vs. olarak daha oturmuş, bunlara daha fazla önem veriyor olmaları sebebiyle kültür öğesinin daha düzenli bir şekilde günlük yaşamlarında olması. Bu da tabi o birlikle pek de alakalı bir şey değil. Yoksa onlar da insan, onlarda da her tür hırsızlık, yolsuzluk vs. oluyor.

Bizi ise yolunacak kazdan öte bir şey görüyorlarmı bilmem. Ben Avrupa Birliği vatandaşıyım ve oralarda gördüğüm; polisler bile Türk isem benden bir kez rüşvet alma girişiminde bulunuyor. 🙂 Ramazan Bayramı’nda baklava istiyorlar falan… 🙂 Bir de AB’ye girersek her Ramazan’da toplantılara baklava ile gitmek gerekir falan. 🙂

Neyse saçmalamayı bırakayım da, Dünya birliğinin daha uzun süre kurulamayacağı böyle bir sistemde birlik olmak kaçınılmaz. En basitinden “Bir elin nesi, iki elin sesi…” Avrupa Birliği iyi bir seçenek idi ama ne yazık ki bizim onu seçme lüksümüz olmadı hiç. Sadece seçeceğiz demekle kaldık. Alın işte size bomba gibi bir seçenek; Türk birliği. AB’den kesinlikle kat kat daha çok saygı göreceğimiz ve destekleneceğimiz bir yer. Bu Avrupa Birliği rüyalarını bırakıp artık ciddi bir şeyler yapmalı, yapmadığımız her anda bir parça daha sömürülüyoruz…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz