Turkcell’den birazcık dolandırıcılık

____________________________________________________________________

Turkcell’le ne zaman bir sıkıntı vs. yaşasam ki çok nadir olur genelde müşteri hizmetleri ile ilk aramada çözerler. Bunlar tabi alınan hatalı ya da fazla paket iptali vs. şeyler. Genelde pek sıkıntı yaşamam dediğim gibi. Bir süredir ise aklıma takılan bir şey vardı, sistematik bir ayar hatası belki ama benim için bir dolandırıcılık bu.

Turkcell Hesabım görüntüsü

Turkcell Hesabım görüntüsü

İhtiyaçtan dolayı bir İnternet paketi almıştım. Bu paket üç gün sonra sona erecek bir daha bu paketle işim olmayacak. Bu paket 6GB kotalı Yeni 6 GB paketi. Bundan sonra ise İnternet ihtiyacıma rahat yetecek Uçuran 6 GB paketini de aldım. Sıkıntı da burada başlıyor. 6 GB İnternet paketim üç gün sonra bitecek, Uçuran 6 GB paketim ise 21 gün sonra bitecek ve her ay yenilenmeye devam edecek. Şuan İnternet kullanımı yaptığımda ise Uçuran 6 GB paketimin kotasından düşüş oluyor. Yeni 6 GB İnternet paketinden düşmüyor yani. Bu durumda da üç gün sonra bitecek paketimi kullanabilmem için daha 21 gün kullanabileceğim Uçuran 6 GB paketini de kullanmam gerekiyor.

Yani ya Uçuran 6 GB paketimi normal olarak kullanmaya devam edeceğim ve Yeni 6 GB paketimde kalmış olan 3 GB hak heba olacak; ya da Uçuran 6 GB paketinin kotasını bitireceğim ve sonra diğer pakette kalan 3 GB kadar hakkımı kullanacağım. Bu da mantıklı bir şey değil tabi, peki sonra tekrar paket alıp Turkcell’i zengin etmeye, çeyrek raporlarında kar açıklatmaya devam mı edeceğim?

Olması gereken sistemin daha erken bitecek paketi tanıyıp, diğerinin ona göre bir üstünlüğü yok ise daha erken bitecek paketi kullandırmasıdır. Ancak Turkcell sistemi bunu yapacak şekilde önceliklendirilmemiş.

Müşteri hizmetlerini aradığımda da içinde ses ve SMS de olan paket olduğu için Uçuran 6 GB paketinin öncelikli olduğunu söylüyorlar. Bu durumda diğer paketimdeki 3 GB’ı kullanamayacağımı belirtip ücret iadesi istiyorum; onu da yapmıyorlar. Yani özetle 3 GB kota gökyüzüne uçmuş oluyor. Ücretsiz verilen hediye paketlerde de sanırım benzer bir durum oluyor, Hediye paket bir haftalık ise üç gün sonra bitecek ücretli paketinizden önce kullanım önceliği elde ederek yine bir paketinizin kullanımını engellemiş oluyor.

Bu da böyle bir niteliksiz Turkcell dolandırıcılığıdır.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz