TV’de Tanıtıcı Reklamlar

____________________________________________________________________

BildiÄŸiniz gibi televizyon kanalları için reklamlar en önemli gelir kaynakları. TV ile ilk tanıştığımdan beri de bu reklamlardan ÅŸikayetçiyim. Ä°zlediÄŸim filmin beklemediÄŸim bir anda “Reklamlar” baÅŸlıklı bir animasyon tarafından bölünmesini hiç sevmem.

Reklamlarda genellikle hiç işime yaramayan şeyler yayınlandığından benim de işime yarayacak bir yönleri yoktur. Sadece ayda yılda bir gazete promosyonu olarak verilen birşey varsa bunu öğrenir ve alırım. Bunun dışında reklamları izlemek bile bir nevi zaman kaybıdır. Eskiden de bir film izlerken çıkan reklamlar esnasında babamın boş boş reklamları izlediğim için kızmasını da hiç unutmam. Tabi ben de bunu istemiyordum ama başka kanala çekincede bir daha önceden izlediğim filme dönmek mümkün olmuyorki.

Neyse bu reklamlarla böyle yıllarca idare ettik. Daha sonra reklama geçiÅŸte uzun bir süre buz dolu bir bardaÄŸa Coca Cola’nın dökülüşünü izledim, artık “Reklamlar” animasyonu bu görüntüden sonra ekrana geliyordu. Tabi kışın da yayınlanan bu Coca Cola reklamı genellikle beni üşütüp sobaya yaklaÅŸtırmıştır.

Reklamcılıkta can sıkan son nokta dediÄŸim olay ise yakın zamanlarda oldu, standart reklam süresinin dışında uzun uzun gösterilen reklamlar. ÖrneÄŸin; Coca Cola reklamı gibi bir reklam ile film kesiliyor ve bu ÅŸekilde birkaç reklam daha gösteriliyor ve tataaam “Reklamlar”. Reklamların gösteriliÅŸi bittikten sonra da tekrar bir “Reklamlar” baÅŸlığı ile reklamların bittiÄŸi belirtiliyor. Sonra tekrar film baÅŸlayana kadar “TANITICI REKLAM” baÅŸlığı altında bir dizi reklam o kanalın yayın akışı ile birlikte gösteriliyor ve en sonunda filme geçiliyor.

Film kesildikten sonra zaten “Reklamlar” animasyonundan sonra onca reklam gösterilirken buna verilen sürenin dışında da tekrar reklam gösterimi oldukça can sıkıcı. E zaten belli bir süre sen bize reklamlarını izletiyorsun, niye bunu bu ÅŸekilde yapıp zaten izlediÄŸimiz reklamı “Reklamlar” kapanışından sonra da izletiyorsun ki. Senin de para ile çalıştığını biliyorum ama biraz da seyircilerini düşün.

Bir de son zamanlarda dolaÅŸan bir kola reklamı var. Tam korku filmine derin bir ÅŸekilde dalmış izliyorsunuz, aniden bir ses, “Bırrrrrrrrrrrrr”. Bu da bu zamanların en sıkıcı reklamlardan biri oldu. Eski Coca Cola reklamı kışın biraz üşütse de yazın kesinlikle insanın canını kola istetecek türdendi. Bu reklam ise insanın adeta aklını başından almak için yapılmış. 😀

Anlayacağınız bu TV reklamlarını hiç sevemedim ve daha “Bırrrrrrrr” diye bağıran reklamlar ve normal reklam süresinin dışında da “TANITICI REKLAM” baÅŸlığı altında yayınlanan reklamlar oldukça hiç bir zaman da sevmeyeceÄŸim. Ä°nternet sitelerinde vs. reklam hiç deÄŸilse sitenin görünümüne uygun bir ÅŸekile sokuluyor ve siteyle uyumlu bir görüntü oluÅŸturuyor. TV’de ise izlediÄŸiniz filmin konusu ne olursa olsun araya bir “Bırrrrrrr” dalabiliyor. Düşünsenize romantik bir filmde oldukça romantik bir sahne “Bırrrrrr” diye kesiliyor. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz