Windows XP’nin Aptal Başlat Menüsü

____________________________________________________________________

Windows XP başlat menüsü olarak iki farklı seçeneğe sahiptir. Bunlardan biri Klasik Başlat Menüsü ve daha gelişmiş, işinizi kolaylaştırma ve hızlandırma amaçlı Başlat Menüsü seçeneği. Benim derdim de bu ikinci seçenekte.

Windows XP (klasik olmayan) başlat menüsünde sık kullanılan programları listeler ve kullanım sıklıklarına göre bunları sıralar. Bu sayede bu programlara daha kolay ulaşabiliriz.

Windows XP Aptal Başlat Menüsü

Yukarıdaki resim bunun bir örneği, sol kesimde yer alan programlar en sık kullandığım programlar.

Başlat menüsündeki aptallık ise daha sık kullanılan programların listede üst sıralara çıkarılması. Halbuki program bağlantısı ne kadar üste taşınırsa altta yer alan Başlat butonuna o kadar uzaklaşıyor. Bu da hızınızı yavaşlatıyor. Halbuki olması gereken daha sık kullandığınız programların listede daha altta yer alması, bu sayede Başlat butonuna tıklattığınız gibi açılacak seçeneklerden ilk baştakilere tıklayarak işinizi çok daha hızlı yapabilirsiniz.

Halbuki Windows Mobile işletim sistemli cep bilgisayarı ve akıllı telefonlarda bulunan son programlar sistemi öyle değil. Son kullanılan program ilk sırada yer alıyor. Yani Windows XP basit bir cep bilgisayarının verdiği rahatlığı bile vermiyor. 😀 Aşağıdaki resim de bunun bir örneği. Son olarak kullandığım Total Commander programı ilk sırada, hafta başında açtığım Spybot S&D ise son sırada.

 Windows Mobile Son Programlar - Recent Programs

O kadar da önemli gibi görünmeyebilir ama bir süre sonra tepenizi attırmaya yetebiliyor. Umarım Windows Vista’da bu düzeltilmiştir, düzeltilmese de farketmez nasılsa satın almayacağım. Daha birkaç sürüm bekleme niyetindeyim. 😀

1 Yorum

  • Yazan: FeRHaD, 15 Nisan 2011 @ 11:46 pm

    Güncelleme, Vista’nın da başlat menüsü aynı karakterde. Sık kullanılan sabit programlar, hala menünün üst kısmında yer alıyor… Sanırım Win 7’de de öyle.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz