Android Twitter uygulaması tivit göndermiyorsa

____________________________________________________________________

Android marketteki Twitter uygulaması yorumlarında tivit göndermediği ile ilgili şikayetler oluyordu ki sonunda bende de oldu bu. Uygulamayı bir süre kullanmadım ama sonra biraz uğraşınca bendeki sorunun çözülebildiğini fark ettim. Sorunun nedeni güncellemenin şunu şöyle böyle yapıp bunu böyle etmesi nedeniyle bilmem neyi çökertmesi vs. diyecek teknik incelemem olmadı da; Twitter uygulaması hesap bilgilerimiz ve önbelleği ile ilgili bir sıkıntı. Bende hesap bilgilerimi tekrar girip önbelleği temizleyince düzeldi.

Twitter uygulaması menüsünden Ayarlar ve Hesaplar altında kendi hesabımı seçtim. Sayfanın en altındaki çıkışa basarak uygulamadan hesabımı kaldırdım. Bundan sonra tekrar oturum açmak işe yarayabilir ancak önceki yılın Haziran ayından beri pek temizlik yapmadığımdan Uygulama yöneticisinde de sıkıntı çıkıyordu, boyutu görünmüyordu; önbelleği temizlemeye karar verdim.

Önbelleği temizlemek için uygulamadan çıkıp arkaplanda çalışan işlemi de kapattım. Cihaz belleğinde /Android/data/com.twitter.android/cache/ yolundaki tüm dosyaları sildim sonra.

Uygulamaya tekrar oturum açtığımda tivitler başarılı bir şekilde gönderiliyordu tekrar.

Yani sıkıntıya yeni Twitter sürümlerinin eski hesap bilgileri ile ya da önbellek verileri ile ilgili bir sıkıntının neden olduğunu söyleyebiliriz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz