Boğa Güreşleri; Vahşet mi Eğlence Mi?

____________________________________________________________________

Bu Feysbuk’tan bir arakdaşın gönderdiği bir video. Arasıra bu tür işlerde işe yarıyor bu Feysbuk. Videoda boğa güreşinde yaralanan bir boğanın görüntüleri var. İnsanlar boğa güreşini izlerken ve matadorun her boğaya vuruşunda kim bilir ne kadar zevk alıyorlar ama boğayı düşünen varmıdır hiç bilmem. Videodaki görüntüler korkunç. Boğa artık o kadar yaralanmış ki ağzından kanlar geliyor. Bunları yapanlar ve izleyenler artık ne kadar insan merak ediyorum, insan değilse hayvan da olmadığı kesin, hayvanlar böyle bir şeyi ancak beslenmek için yapar ve onlara göre bu bir ihtiyaç, mecburiyettir. İnsanlar ise bunu iğrenç bir spor olarak yapıyor. Üstelik hayvanlar gibi yaşamak için bunu yapmaya da zorunlu değiller. Ancak bunları zevkle izleyip insan diye rahat rahat dolaşıyorlardır ortalıkta. Bu arada videodaki yazılar Türkçe değil.

Not: Videodaki görüntüler şiddet öğeleri içermektedir, rahatsız olabileceklerin izlemesi veya izletilmesi uygun olmaz. Kötü bir gün geçirmelerine ve psikolojilerinin bozulmasına neden olabilir. Kendine güvenen izlesin. Olabilecek hiçbir olumsuz durumdan ben sorumlu değilim. Buyrun video;

5 Yorum

  • Yazan: Firmalar, 1 Mart 2008 @ 11:01 pm

    valla müslümanlarda kurban kesiyo : )

  • Yazan: FeRHaD, 1 Mart 2008 @ 11:21 pm

    Evet fakat müslümanlar bunu dini bir vazife olarak yapıyor eğlence için değil. Olayı korkunç yapan zaten bunun insanları eğlendirmek için yapmılması ve bundan zevk alınması.

  • Yazan: Firmalar, 3 Mart 2008 @ 2:17 pm

    yok ben iyi yapiyolar demiomda hani onlarda bize sizde kurban kesmeytin diyolardi okumustum bi yerdede aklima geldide soledim : ) elhamdurillah muslumanim : )

  • Yazan: resimler, 3 Mart 2008 @ 2:23 pm

    Kurban kesmekle bunun arasında daglar kadar fark var.. Kurban kesiminin dini vazifesi olmadıgını düşünseniz bile ihtiyac nedeni ile kesiliyor hayvanlar yani bir deyim vardır onuru ile ölmek. burada yapılan hayvana karşı en onursuz ölüm ızdırap şeklidir.

  • Yazan: FeRHaD, 3 Mart 2008 @ 9:11 pm

    Yine de buradaki hayvanlarda bir suç olmadığına göre onlar da yine onursuzca öldürülselerde onurları ile ölüyorlar. Onlar karışmasın bakalım bizim kurban kesmemize, biz onu vahşet amacıyla yapmıyoruz, sevap kazanmak ve fakirlere yardımcı olmak amacıyla yapıyoruz. Onlar ise zevk için öldürüyorlar hayvanları.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz