Bugün Kıyamet Günü :D

____________________________________________________________________

Yanlış duymadınız, bu gün kıyamet günü, tabi en kötü ihtimalle. İyi ihtimal ise bilimde yeni çığırların açıldığı gün olması.

Bugün uzun zamandır CERN’de (Avrupa Nükleer Araştırma Organizasyonu) hazırlıkları yapılan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı deneyi yapılacak. Bu deneyde uzun daire şeklinde bir boruda atom çekirdeğindeki protonlar birbirine zıt yönlerde çok yüksek hızlara hızlandırılacak ve çarpıştırılarak evrenin başlangıcı olan Big Bang patlamasının minyatür bir versiyonu gerçekleştirilecek. Böylece Higgs parçacığı adında bir parçacık ortaya çıkacak ve incelenecek. Bu ise fizikte çok önemli birçok sorunun cevabını verecek gözlem sonuçlarının elde edilmesini sağlayacak.

Ne yazık ki bu deneye Türkiye yaklaşık 10 Milyon $ olan yıllık aidatı ödemek istemediğinden sadece seyirci olacak. Hani nerede kaldı Atatürk’ün çağdaş medeniyetler düzeyine erişme hedefi.

Deneyin olumlu sonuçları olacağı gibi en kötü ihtimalle deneyde bir karadelik oluşabilir ve bu karadelik kontrolsüz bir şekilde büyüyerek gezegenimizi yok edebilir. Tabi atomsal seviyedeki bir patlamanın gezegene zarar verecek kadar büyüyeceğini çoğu bilim adamı düşünmüyor. Zaten bu tehlike sebebiyle bazı bilim adamları deneyin iptali için başvursa da olumlu bir sonuç alınamamış.

Dilerim ki bu deney de öncekileri gibi olumsuz sonuçlanmaz, yoksa birçok devlet inanılmaz miktarda parayı çöpe atmış olacak. Evet, benzer deneyler daha öncede yapıldı fakat başarısızdı. Umarım bunda başarılı olurlar.

Hazır kutsal bir ayda iken herkesin böyle bir olayın kıymetini bilmesini tavsiye ederim. Ya kıyamet umulmadığı şekilde koparsa, oruçlu ölme ihtimaliniz var. Hatta isteyen bütün günü yüzlere rekat namaz kılmakla geçirsin, ne de olsa kıyamet ihtimalinin bu kadar yüksek olduğu başka bir günü bulmak biraz zor. Bu arada bazı TV kanalları patlamayı canlı olarak yayınlayacakmış, kaçırmamanızı tavsiye ederim, gördüğünüz son şey olabilir. 😀

2 Yorum

  • Yazan: Burak Budak, 10 Eylül 2008 @ 3:42 am

    Valla ben de çok merak ediyorum acaba nasıl sonuçlanacak …
    Umarım iyi sonuçlanır …

  • Yazan: FeRHaD, 10 Eylül 2008 @ 1:41 pm

    Tüh ya, haberlerde çarpışmanın Ekim ayı ortalarında yapılacağı söylendi. 😀
    Neyse, hiç değilse sistemin çalışması güzel bir olay. Önceki denemelerde başarısız olunmuştu, inşallah bunda başarılı olurlar. Gerçi bizim devletimiz yine kenardan gözleyerek olaya katılıyor ama olsun, komşuda pişer bize de düşer. 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz