Ehliyetim oldu lan

____________________________________________________________________

Kasım ayında ilçedeki Günay Sürücü Kursu’na yazılmıştım. Dersler gördüm, sınavlara girdim, sonunda bu ehliyet denen şey benim de cüzdanıma girdi.

Aslında pek niyetim yoktu ehliyet almaya. Ancak yılbaşından sonra ehliyet almak iyice zorlaşacakmış, iki sene deneme süresi vs. şeyler girecekmiş diye söylentiler üzerine yılbaşından önceki son döneme yazıldım. Tabi başlayınca farkettiğim şey, korkuğum şeyin 2005’ten beri beklenen ama olmayan bir şey olduğu idi. 😀

Başta madem alacağım bari tam teşekküllü olsun demiştim, D sınıfı alacaktım. Ancak D sınıfında direksiyon eğitimi yokmuş. D sınıfı çekici yani tır denen araçlar için ve bunlara da daha çok önceden araç kullanmayı bilenler başvurduğundan direksiyon eğitimi yokmuş. Bende arada bir tırla birkaç yüz metre turlayıp bir halt öğrenemem dedim. Daha doğrusu direksiyon sınavından geçemem diye düşündüm.

D sınıfı seçeneğini iptal edince ben de E sınıfı alayım dedim. Bundaki fark, çekici kullanamayıp yerine otobüs kullanabilecek olmak idi. Olsun, iş görür, problem yok. 😉

Yazılı sınava girdim, direksiyon sınavına girdim, geçtim, dosyam falan hazırlandı. Geçen gün de gittim alıp dosyamı vergi dairesine, 421 kağıt D ve E sınıfı için olan harcımı yatırdım. Oradan karakola parmak izi almaya gittim. Görevli yoktu, dün yine gidip aldım parmak izi kağıdını.

Parmak izimi de alınca gittim ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne. Orada dosyamı verdim, görevli gözlükle mi kullanacaksın dedi, evet dedim. Büyük sorun var dedi. Sağlık raporunda belirtilmemiş bu. Hemen gittim 2. Nolu sağlık ocağına, (GÖZLÜKLE) ibaresi eklettim sağlık raporuna.

Tekrar emniyete gittim ve dosyayı verdim. Bu sefer dosyalar sağlamdı, ama görevli benim ehliyet diye önceki gelen kadının ehliyetini bastı yine. 🙂 Şans işte. 🙂 Biraz silmeye uğraştı falan bana başka bir kağıda tekrar bastı, ama silebilirse tekrar kullanacak sanırım o kağıdı. 67 TL de bayıldım ücret olarak, verdiler ehliyeti elime.

Evet, artık bir E sınıfı ehliyet sahibiyim. Otobüsünüz varsa kullanmaya, çağırabilirsiniz. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz