FB – BJK maçı ve bir ahlaksızlık örneği

____________________________________________________________________

Genel olarak futbol maçlarına pek ilgili biri değilimdir. Hani küçükken de çok az oynardım, ve oynasam da küçük gruplar halinde arkadaşlarla oynardım. Çok da tutkunu olacak kadar sevmezdim. Hala da öyleyimdir ki neredeyse hiç maç falan izlemem. Hatta şöyle bir söz var:

Kızlar aşk için evlenir. Erkekler belli eğrisel özelliklere sahip nesnelere çekilmelerine sebep bir kronik gıcık sebebiyle evlenir. – Ashley Montagu

Bu eğrisel özellikler kadının kalça ve göğsü oluyor ki futbol topu da eğrisel özellikle olduğundan ilgi çekiyor sanırım. Hem basketbol falan da oldukça yaygın. Ama bakın Amerikan futboluna, kabak gibi bir top var çoğu yerde oynanmıyor değil, bilinmiyor bile.

Pek izlemesem ilgilenmesem de takım tutarım yine de, ve tuttuğum takım da 10 sene kadardır Beşiktaş. Ondan önce de sık sık değiştirdiğim bir dönem olmuştu, İstanbulspor mu olmamıştım Ankaragücü mü! 😀

Bu son maçta da Beşiktaş Fenerbahçe’ye yenilmiş, skoru bilmiyorum, beni ilgilendirmiyor. 😀 İstatistiksel olarak sanırım Beşiktaş daha çok yenmişti ama bilmiyorum tam olarak, ben küçükken hep Beşiktaş’ın kazandığını hatırlıyorum, bir kere FB de kazanmıştı galiba. 😀

Şimdi futbol artık spor kavramından çıkmış bir kavram. Kavram derken buna tam olarak ne desem bilemedim diye öyle diyorum. Futbol bir ekonomidir, bir yaşam biçimidir, bir bağımlılık, bir zaman harcatgacı, zaman geçirgecidir. Ancak çocuklar dışında pek bir spor değildir. Yani artık o sınırlardan taşmıştır. Yaşamlarının her tarafında olduğundan da taraftarlar değişik durumlarda değişik tepkiler verebilmektedir. Mesela futbol sevgisi > karı/kız sevgisi olabiliyor. Bkz. Pucca Günlük.

Bu değişik tepkilerden biri de bu son maçta yapılmış bir saygısızlık. Saygısızlık bizim takımdan biri tarafından yapılmış. Ahlaksız herifin biri bir sürü kişinin oturduğu tribünün önünde cinsel organını çıkarmış bir şeyler yapıyor!!!

Anladığım kadarıyla bu terbiyesiz cezalandırılmamış da, yani hala bir yerlerde o şeyi elinde bir şeyler yapıyor.

Ahlâksız kişi.

Ahlâksız kişi.

İnsan da bu kadar hayvan olacak kadar bağımlı olmamalı, veya salak olmamalı. Artık ne denilir bilmiyorum. Nasıl bir insan bu kadar aciz hissedebilir ki böyle aptalca şeylere başvurur. Tamam o an hissettikleri onun için iyi şeyler olabilir ama tamamen acizliklerinden kaynaklanan şeylerdir bunlar. Adam binlerce kişinin önünde yapıyor bunu. Orada kadını var çocuğu var Böyle bir mallık yapma hakkını nasıl buluyor kendinde, anlaşılır değil.

Hadi onun yapmasını geçtim de, böyle bir şeyi yapıp bir şey olmamış gibi çekip gitti mi oradan? Şuradan anladığım kadarıyla aynen öyle olmuş. Anlamıyorum, yani emniyet güçlerimiz buna seyirci mi kalmış? Yoksa hiç kimse görmemiş mi bunu?

Ha başlıkta da dediğim gibi bu sadece bir ahlaksızlık örneği! Bunun gibi daha bir çoğu var. İnsanlar güzel bir etkinlikte güzel zamanlar paylaşmaya çalışıyor ama ille birileri bunu bozmak için bir şeyler yapıyor. Yahu altüstü takımınız yenilecek, sizin de iddia kuponunuz düşecek. Hayatınızın sonu gelmediya. Yoksa bir taraflarınızı gösterince kazanacakmı takımınız.

Ne olursa olsun böyle aptalca şeylerin bu tür çok sayıda kişinin ilgisini çeken oyunlarda yapılmaması gerekli. Bu sadece belirli bir takıma değil, iki tarafa da saygısızlık sonuçta. Ha yapan olursa da yaptığı yanında kâr şekilde gezinmemeli ortalıkta…

2 Yorum

  • Yazan: karatasonur, 20 Nisan 2010 @ 11:15 am

    İnsanlar eğitilmelidir diyecektim ama vazgeçtim, bunun neresini eğiteceksin(!)

  • Yazan: FeRHaD, 20 Nisan 2010 @ 1:23 pm

    Bebekken başlanırsa işe yarayacaktır bence. Zaten bebekten de farkı yok bunun. 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz