Güler Sabancı’yı Birlikte İkna Edelim

____________________________________________________________________

Greenpeace’den bir e-posta geldi. Konusu Güler Sabancı’nın nükleer enerjiye karşı olmaya ikna edilmesi. Gelen e-posta aynen şöyle:

GÜLER SABANCI’YI BİRLİKTE İKNA EDELİM!

Merhaba,

Sabancı Holding Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santral için 24 Eylül’deki ihaleye teklif vereceğini açıkladığından bu yana, Türkiye için çok önemli olan bu şirketi aldıkları yanlış karardan vazgeçirmek için uğraşıyoruz.

Şirketin yönetim binası olan Sabancı Kuleleri’nde yaptığımız eylem şirkete ilk mesajımızı verdi. Şimdi sıra ikinci adımda: Güler Sabancı’yı ikna etmek için sibereylem başlatıyoruz. Çünkü bizce her başarılı yöneticinin tavsiyeye ihtiyacı olabilir. Güler Sabancı’ya mektup göndererek lütfen siz de tavsiyenizi iletin.

Güler Sabancıyı İkna Etmemize Yardımcı Olun, Sanal Eyleme Katılın.

Güler Sabancı'yı İkna Etmemize Yardımcı Olun, Sanal Eyleme Katılın.

Sabancı Holding gibi çok iyi yönetilen bir şirketin ülkemize dünyanın en tehlikeli enerjisini ve kaçınılmaz olarak radyoaktif atıkları sokmak için istekli olması bizi üzüyor. Biz Sabancı Holding’e tehlikeli ve kirli nükleer enerjiyi değil, hem Türkiye hem de kendileri için daha karlı olduğunu bildiğimiz güneşi yakıştırıyoruz. Ve Güler Sabancı gibi başarılı bir yöneticinin de bu tehlikeyi önceden farkederek bizi şaşırtmayacağını umut ediyoruz.

Güler Sabancı’ya mektup göndermek için tıklayın.

Sevgiler

Greenpeace Akdeniz ekibi

İlgili Linkler:
Enerji kampanyamız ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın!
Enerji (D)evrimine katılmak için tıklayın!

Bizim burada yapmamız gereken sayfasındaki kısa formu doldurarak göndermek. Bu arada zaten formun büyük kısmı doldurulmuş oluyor, sizin yapacağınız sadece isim ve e-posta adresinizi yazıp dilerseniz aşağıdaki ikna yazısına kendinizden birşeyler eklemek. Daha sonra bu yazıyı gönderdiğinizde e-posta adresinize bir onay bağlantısı gönderiliyor, bu bağlantıya tıkladıktan sonra da postanızın ön izlemesinde Kime kısmında belirtilen şahıslara bu e-posta gönderiliyor. Gelin bir de pu postada yazanlara bakalım:

Sayın Güler Sabancı,

Nükleer santraller, yaydıkları radyoaktiviteyle, yüz binlerce yıl doğayı tehdit eden radyoaktif atıklarıyla, hiçbir zaman önlenemeyen kaza riskleriyle, yapım ve söküm maliyetleriyle Türkiye’nin enerji ihtiyacının gerçek çözümü değildir. Hem unutmayın kimse güneş yansımalarından kitle imha silahları yapmaz.

Nükleer endüstrisi bugüne kadar vaat ettiği hiçbir şeyi yerine getirmediği gibi, varlığını sürdürebilmek için hükümetlerden her geçen gün daha da fazlasını istemekte, alım garantileri ve teşviklerle vergi sahiplerinin sırtına büyük bir yük getirmektedir.

Çevre sorumluluğuna ve Türkiye’nin çıkarlarına büyük önem verdiğini söyleyen Sabancı Holding gelecekte kirli ve pahalı nükleer santraller ve olası çevre felaketleriyle hatırlanmak istemiyorsa 24 Eylül’de yapılacak olan Nükleer Santral İhalesi’ne katılmayarak, ülkemizin geleceğinin gerçek çözümü olan temiz enerjilere yatırım yapmalı ve pek çok çevreye örnek olmalıdır.

Bu e-posta durumu anlatmak için gayet yeterli ancak çevreye verilecek zararlardan ve kaza ihtimalinden zaten haberdar olan Sabancı Holding yönetiminin ne karar vereceği belli olmaz. Bakalım bu e-postaları önemseyip nükleer enerjiden elini çekip güneş enerjisine geçecek mi yoksa nükleer yolunda devam edeccek mi? Greenpeace bu şekilde birçok şey başardı ama bakalım bu işin sonu ne olacak, merak ediyorum.

26 Yorum

  • Yazan: nermin, 14 Ocak 2009 @ 12:46 pm

    Merhaba Güler Sabancı hanım Ben Sakıp Sabancının bir seveni olarak bunu yazıyorum. Sizin Teknosa ile nasıl bir bağınız var bilmiyorum ama Ben Teknosa Kızılay Mağazasından amatör olarak uğraştığım bilgisayarım için bir yazıcı aldım fakat aldığım yazıcı profösyonel bir yazıcı imiş ki makinenin kullanımını bilmdiğim için geri iade etmek istedim fakat bana %15 açılmış olduğu için bir de toneri açıldığı için 200 milyonu düşüp üstüne ancak 200 milyonluk çek vericeklerini söylediler halbuki o sergilenen bir yazıcı idi yeni paketten felan da çıkmamıştı ben bir emekli memurum malı iade edip de o alış verişi iptal etme lüksüm yokmuş bu işle uğraşmak istemiyorum ama bu mağazanın şikayet kısmına girip baktığımda heep bu olayların tekrarını gördüm ve şükrettim ya daha pahalı bir şey alsaydım bilgisayar gibi… ama bunları da size anlatmak istedim çünkü ben bu mağazayı Allah’a havale ettim nasıl hesap verecekler acaba… çok işiniz vardır ama bana bir geçmiş olsun maili gönderirseniz sevinirim Nermin girgin (Sakıp Sabancı takdir edeni)

  • Yazan: nermin, 14 Ocak 2009 @ 1:02 pm

    Merhaba Güler Sabancı hanım (Ben bir Sakıp Sabancı takdir edeni olarak yazıyorum)mesaj 2. yazışım öbürü gitti mi bilmiyorum da Ben Kızılay Mağazası Teknosadan acemi olarak uğraştığım bilgisayarıma canon marka 419 tl ye bir yazıcı almıştım 2. günü mağazaya iade etmek için gittiğimde bana %15 ambalajdan çıkmış olduğu kesinti yapacaz dediler halbuki sergilenen malı almıştım neyse bana 200 düşüp geri kalan 200e de çek vericekelerini söylediler bunu yazıyorum ama sizin tekno “sa” ile ne bağınız var bilmiyorum Ben teknosa mağdurlarına internetten baktığım zaman şükrettim ya bilgisayar alsaydım bu işi tüketici haklarına kadar götürecek değilim ama bunu size anlatmak istedim yapabilecek bir şey olmalı diye düşündüm elimden bu kadarı geldi bana bir geçmiş olsun maili ile geri dönerseniz Sakıp Sabancı beyi boşuna sevmemişim deyip mutlu olurum.

  • Yazan: NERMİN, 14 Ocak 2009 @ 3:30 pm

    Merhaba Engin Ardıç bey bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben Güler Sabancı Hanfendiye alttaki mesajı gönderemedim biraz bilgisayar konusunda zayıfım da bu konumu Sayın Güler Sabancıya iletmenizi saygılarımla rica ederim. Merhaba Güler Sabancı hanım (Ben bir Sakıp Sabancı seveniyim) Tekno “sa” ile ne kadar alakanız var bilmiyorum ama acemice uğraştığım bilgisayarıma bir yazıcı aldım12.1.2009 da değeri ise 400 tl idi fakat aldığım yazıcının profosyenel yazıcı olduğunu eve gelince anladım uyumu yaptığım halde makineyi tanımadığım verimli yazı alamadığım için bunu iade etmek istedim fakat Kızılay Mağazası Teknosa şubesinden %15ürün açılmış kesintisi yapıcaz dediler halbuki onu bir tane kaldı diye sergiden vermişlerdi yeni felan değildi. ayrıca 200 ü %15e sayıyorlar ve 200 ü de iptal yerine çek vererek sorunumu gidereceklerini söylediler. ben bir emekliyim benim yaptığım bir alışverişi iptal etme lüksüm yokmuş onu anladım ama Allah’a havale ettim ayrıca internetten teknosa mağdurlarına girdiğimde de şükrettim ya bilgisayar alsaydım….. bu işle uğraşmıycam ama bunu bilmenizi istedim bana bir geçmiş olsun demenizi (bu kadar işinizin arasında) isterim ben bu mesajı size iletmemde yardımcı olan Engin Ardıç beye de çok teşekkür ederim ENGİN ARDIÇ’ bey çooook teşekkür ediyorum gerçekten. Lütfen bana ilettiğinizi bildirir misiniz çok işiniz var biliyorum ama bu mesajımın okunduğundan dolayı kendimi iyi hissedicem

  • Yazan: FeRHaD, 15 Ocak 2009 @ 2:32 am

    Merhaba Nermin Hanım.

    Öncelikle Teknosa ile yaşadığınız sorununuz için üzgünüm. Ancak burası bunu Güler Sabancı’ya iletebileceğiniz bir yer değildir. Burada Güler Sabancı’yı Sabancı şirketinin nükleer santral ihalelerine girmesini engellemek için ikna etmek amacıyla yapılmış bir İnternet eylemi ile ilgili bilgi verilmiştir.
    Eyleme katılım şekli de yazıdaki şu an çalışmayan birkaç bağlantıya tıklayıp oradaki formları doldurarak göndermedir. Tabi bu göndereceğiniz yazı sadece Güler Sabancı’ya değil, Sabancı şirketinin önemli kişilerine de gidecek bir e-posta olacaktı. Belki böylesi işinize daha çok yarardı ancak şu an sistem eylem bir süre önce yapıldığı için çalışmıyor. Bu sebeple bu yöntemi de kullanamazsınız.
    Yaşadığınız yerde en yakın tüketici koruma derneğine gidip bir dilekçe ile şikayetinizi bildirirseniz, derneğin avukatları size yardımcı olacaktır.

    Saygılar;
    Ferhad Fidan(Bu sitenin sahibi)

  • Yazan: nermine destek, 24 Ocak 2009 @ 3:06 pm

    sayın ferhad bey.
    nermin hanıma böyle davranmaya hakkınız yok kanımca. saygıdeğer nermin hanımefendiye teknosa tarafından yapılan bu yanlış davranışı en kısa zamanda güler sabancıya iletiniz. sevgili nermin hanım. size tavsiyem sabancı holding in web sitesine girip oradaki letişim numaralarından güler sabancıya ulaşmanız. aradığınıza kendisine ulaşamasınızda inanıyorumki müsait olduğunda bıraktığınız numaranızdan size geri dönecektir. bu sorununuzu kendisine ilettiğiniz taktirde ödemenizi geri alabilirsiniz. aynı olay bir arkadaşımın başına gelmişti ve kendisi bu yolla güler sabancıya ulaştı. güler hanım bu olayla bizzat ilgilendi ve iade edilen cihazın 2 katı ücret kendine iade edildi. eğer istanbulda yaşıyosanız güler sabancı dan randevu alıp kendisiyle yüzyüze görüşmenizi tavsiye ederim. saygılar.

  • Yazan: FeRHaD, 24 Ocak 2009 @ 3:54 pm

    Ne dedim ki ben?
    Nermin hanım henüz bilgisayarla yeni tanışmış biri. Tam olarak nasıl Güler hanıma ulaşabileceğini bilmediğinden bu şekilde bir yorum yazmış. Ben yukarıda bunu belirttim, zaten kendisine de tekrar buraya gelmeyebileceğini düşünerek bir e-posta ile de bildirdim. O da yanıt göndermişti bana.
    Güler hanımın e-posta adresinin o kadar kolay bulunabileceğini düşünmüyordum, bu sebeple öyle yazdım.
    Tavsiyenizi ona ileteceğim.
    Ayrıca e-posta adresinizi bari doğru yazsaydınız iyi olurdu, o yorumla ilgili yazana geri dönmek için gerekli ve önemlidir. Yoksa her yorum yazanın söylediklerine inanamayız değilmi.

  • Yazan: Abdullah Gülsoy, 14 Mayıs 2009 @ 11:14 am

    Güler hanım ben abdullah gülsoy maddi olarak zor durumdayım holdingin bünyesinde bulunan akbantan ve sizinle ilgisi olmayan diğer üç bankadan kredi kullandım;inşaat işçisi olduğum için herzaman iş bulupta ödeyemiyorum;sahip olduğunuz bankada yasal takibe girdi ,toplamda 30.000 tl borcum var ;sahip olduğunuz banka bana bir tolerans yapıp borcumu bir araya toplarsa ömür boyu duacınız olurum;çocuklarımla babamın yanında oturuyorum;çok zor durumdayım;Ben istanbul gazi mahallesinde oturuyorum;sizden acilen haber bekliyoru!……………SAYGILARIMLA CEP 05394076842 EV2125365281

  • Yazan: FeRHaD, 14 Mayıs 2009 @ 11:52 am

    Abdullah bey, burası Güler Sabancı’nın iletişim sayfası değil, bu sebeple de büyük ihtimalle iletinizi okumayacaktır. Sabancı kurumsal sitesindeki iletişim sayfalarından kendisine ulaşmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Bulamazsanız yazın belki size bir link gönderebilirim ama işe yarar mı emin değilim.

  • Yazan: Abdullah Gülsoy, 14 Mayıs 2009 @ 12:42 pm

    Benim adıma gönderme imkanınız varmı

  • Yazan: FeRHaD, 14 Mayıs 2009 @ 12:45 pm

    Üzgünüm böyle bir konuda doğrudan siz iletişime geçseniz daha doğru olur.

  • Yazan: Abdullah Gülsoy, 14 Mayıs 2009 @ 12:55 pm

    Anlayışınız için teşekkür ederim.

  • Yazan: özkan berber, 3 Ocak 2010 @ 3:18 pm

    güler hanım ben kocaeli kartepe ilçesinde oturuyorum 1969 doğumluyum işsizim sizin kocaeli de olan birisa adlı fabrikanızda iş istitorum evliyim ve 2 çocuğum var kiradayım durumum hiç iyi değil ne olurusunuz bana yardım edin bana ulaşacağınız numara = 0545 867 61 34 haber bekiyorum

  • Yazan: FeRHaD, 3 Ocak 2010 @ 11:26 pm

    @Özkan bey, burası Güler Sabancı’ya ulaşabileceğiniz bir iletişim sayfası değildir. Kendisine Sabancı Holding sitesinden kendisine ulaşmayı denerseniz sanırım daha iyi olacaktır.

  • Yazan: CEMİL KUTLU, 27 Şubat 2010 @ 7:34 pm

    Serhad bey marhaba Güler hanıla görüşmek istiyorum nasıl randevü alabilirim

  • Yazan: zeynep, 20 Temmuz 2010 @ 8:29 pm

    sevgili güler hanım benim şikayettim farklı özürlü biri olarak sizinlen nasıl görüşebilirim bana yardım edersen çok mutlu olurum başarılarınızın devamın dilerim SEVGİLER

  • Yazan: açelye şenen, 6 Eylül 2010 @ 9:42 am

    güler hanım merhaba..ailenizi anneannemden cok duyuyorum.ama ben tanışmadım.ankarada yaşıyorum..aslen kayseri akçakaya kökenliyim..ailemin bir kısmı ankara ve ıstanbulda yaşıyor..1987 dogumluyum..ankara üniversitesi yeni mezunum..sizinle görüşmek istedim hep..adresinize ulaşamadım …saygılar sevgiler

  • Yazan: nurhan koç, 6 Eylül 2010 @ 9:53 am

    kayseri akçaka kökenliyim..ankarada yaşıyorum…çalışmalarınızdan dolayı sizi takdir ediyorum..sevgiler saygılar….

  • Yazan: sadi güler, 4 Kasım 2010 @ 3:55 pm

    güler hanım merhaba ben 16.07.2010 tarihinde kırıkkale tek işletmesine abunelik baş vurusu yaptım görevli memurlar gelip evime cekilecek telin konturolünü yaptılar fakat evimin yanına kadar eletirik direyi var ama 3lü eletirik teli en yakın mesafe150m tel cekilmesi gerek görevli memur arkadaşların bana söyledigi söz ödenek onaylanmadan senin telini cekemeyiz dedi ben özürlü ve işsizim teli kendim alırsam cekile bilir dediler sakıp sabancı holdink eger benimle ilgilenir se çok mutlu olurum güler apla adresim kırıkkale hacılar kasabası güler hanım saglık mutluluk ve huzur dolu bir ömür dilerim.

  • Yazan: FeRHaD, 9 Kasım 2010 @ 1:51 am

    Sadi bey, burası Güler hanımın gördüğü takip ettiği bir yer değildir. Sabancı şirket sitesindeki uygun formlardan kendisine ulaşmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

  • Yazan: Çetin, 14 Kasım 2010 @ 5:05 pm

    google ve acemi kullanıcılar birbirini bulunca ortaya çıkan bu manzaraya akşam akşam ne kadar güldüm bilemezsin ferhat kardeşim ,allah kolaylık versin

  • Yazan: cennet gün, 14 Şubat 2011 @ 12:58 pm

    merhaba güler hanım sızınle goruşemk istiyorum bazı özel konular hakkında sabancı holdıklerının birınde çalısıyorum

  • Yazan: nergis, 15 Nisan 2011 @ 2:01 pm

    Tesadüfen sayfanızla karşılaştım ve şu anda gülmekten gözlerim yaşarıyor. Bende size kolaylıklar diliyorum. Bu ironik durum beni çok güldürdü ama bu kadarda olmaz artık demedim degil.

  • Yazan: ceren, 17 Ocak 2012 @ 5:39 pm

    Tövbe estagfurullah:)
    kolay gelsin Ferhad Bey..

  • Yazan: FeRHaD, 18 Ocak 2012 @ 1:13 am

    Teşekkür ederim Ceren Hanım.

  • Yazan: volkan, 19 Eylül 2012 @ 9:16 pm

    ferhad bey sizinle bir konu konusmam gerek daha dogrusu güler hanımla ama ona ulaşmak için yol sizden geçiyor sanırım güler hanım tarihi eserle ilgilenıyo elimde cok ilginc resım var

  • Yazan: FeRHaD, 19 Eylül 2012 @ 9:26 pm

    Volkan bey, yukarıdaki arkadaşlar konu başlığında Güler Sabancı ismi geçiyor diye buraya dertlerini yazıyorlar. Ancak benim Güler hanım ile bir irtibatım yoktur ve bu yüzden bu arkadaşlara ve size yardım etme imkanım yok.
    Ancak Sabancı kurumsal sitesi üzerinden ulaşacak bir yol vardır muhtemelen.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz