Gül’ün anatomisi

____________________________________________________________________

Alıntıdır.

Wikileaks belgelerine göre… 16 Kasım 2002 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sezer’in tam daü yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiği gün, ABD Büyükelçiliği merkeze uzun bir mesaj geçiyor. ABD Büyükelçiliği Müsteşarı Robert Deutsch imzasıyla geçilen telgrafta Abdullah Gül’ün biyografisine de yer veriliyor ve onun hakkında şöyle deniliyor:

“Gül uzun zamandır Amerikan Büyükelçiliği’nin yakın irtibatta olduğu kişilerden biridir. Amerikan zihniyeti ve ABD’nin dış politika öncelikleri konusunda mükemmel bir kavrayışa sahiptir…”

Gül’ün 2002 öncesi çalışmalarını bir de arkadaşlarından dinleyelim…

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan anlatıyor:

– Abdullah Gül, Fazilet Partisi döneminde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydı. Dolayısıyla, özellikle dış ülkelerin temsilcilikleriyle, elçilikleriyle en yakın ilişkide olan bir arkadaş idi.

… Amerikalı makamların, “Acaba hangi isim bizimle en iyi uzlaşma halinde olabilir” diye özellikle seçim yaptıklarını ve Abdullah Gül’e özel bir ilgi gösterdiklerini hissettik.

Aynı partiden Şevket Kazan anlatıyor:

– Abdullah Gül, hiçbir zaman Refah Partisi için çalışmadı. Hep kendisi için çalıştı. Erbakan Hoca, Abdullah Gül’e Politik Araştırma Merkezi diye bir merkez kurdurmuştu. Dış ilişkilerden sorumluydu ya, Refah Partisi’ni Avrupa’ya, elçiliklere tanıtacağı yerde, sadece kendisini tanıttı…. Adamın aklı, fikri Amerika’daydı. Bir de Amerikan Elçiliği’nde ne vardı, bilmiyorum, oradan hiç çıkmazdı!

Kaynak: Melih Aşık, Milliyet

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz