Hayalinizdeki Uzaya İlk Adımı Atın

____________________________________________________________________

Hayalinizdeki Uzaya İlk Adımı Atın, Nurcan Örtügen Gök’ün okullara teleskop kazandırarak bilime ve göklere daha yakın bir nesil oluşturma dileğinin ürünü bir proje. Projede Nurcan hanım kişisel çabalarıyla teleskop yapıp bunları çeşitli okullara kazandıracak.

Hayalinizdeki Uzaya İlk Adımı Atın

Hayalinizdeki Uzaya İlk Adımı Atın

İlk Teleskobum projesi henüz yeni bir şey. Nurcan hanım şu an için İstanbul’daki okullar için teleskoplar yapmayı planlıyor. Daha sonra da amaç her ildeki bir okula bir teleskop kazandırmak.

Projeye katılmak için İstanbul içindeki bir okuldan bir öğrencinin “Hayalimdeki Uzay” temalı pastel boya, sulu boya ya da kuru boya bir çalışmasını öğretmeninin taratıp sayısal ortama aktararak daha sonrasında Hayalinizdeki Uzaya İlk Adımı Atın (Resim Gönderme) sayfasından 08 Mayıs 2010 tarihine kadar göndermesi gerekli. Diğer katılım koşulları için “Hayalimdeki Uzaya İlk Adım” Katılım Koşulları sayfasına bakabilirsiniz. Gönderilen eserler incelendikten sonra sitede yayınlanacak ve İlk Teleskobum sitesi üyeleri tarafından değerlendirilecek. Yüksek puan alan eser için ödül olarak da Nurcan hanım tarafından öğrencinin okuluna EL YAPIMI bir teleskop verilecek.

Aslında  gönüller her okula bir teleskop verilmesini istiyor tabi. Ne yazık ki bunun maddi manevi çeşitli zorlukları var ve bu sebeple böyle bir yarışma tercih edilmiş.

Proje genel olarak her okula bir teleskop sağlayamayacak olsa bile konunun duyulmasını sağladığı için önemli bir proje. Hala bir çok kişi “Bilimadamı olup düşük maaşla çalışıp ne yapacağım” diye  düşünen ve pek hatrı sayılır bilim insanı geçmişimiz olmayan bir ülke olarak böyle bir projenin desteklenmesi ve duyurulması gerçekten önemli. Böylelikle de hayata ve evrene küçük pencerelerden bakan insanlar yerine geniş pencerelerden hatta teleskoplarla çok daha uzakları gören nesiller yetiştirmeye başlayabileceğiz. Projeyi ayrıntılarıyla lütfen buradan inceleyin.

Kişisel olarak bilimsel şeylere ilgimden ben de zamanında merceklerle vs. teleskop yapmaya çalışarak (Başarısız!) ilgilenmişimdir. Babamdaki Bulgarca yıldız kitabını ne okuduğumu anlamasam da okumuşumdur. Ancak matematik belam yüzünden alakasız bir bölümde eğitime girişince bilimsel şeylerle uğraşmayı bırakmaya çalışmışımdır. Tabi bırakamamışımdır, beynin temelleri onun üzerine atılmış. 🙂 Neyse, özetle kendim de pek ilgilenemesem, zamanım vs. olmasa da severim bu tür konuları.

Not: Bugün kendi tarihime şu notu soktum: “Hayatımın %99’unu temizleyip %1’ine odaklanamazsam %100’ünü boşa geçirmiş olarak vefat edip gideceğim; böyle bir gerçek var yani…” #kendimenot

Not 2: Daha neler yazmayı planlıyordum ama yatmam yönünde baskı var üzerimde… 🙂

4 Yorum

  • Yazan: beyza, 8 Mart 2012 @ 4:36 pm

    🙁 🙁 neden hiç bir örnek resim yok 🙁 🙁

  • Yazan: beyza, 8 Mart 2012 @ 4:43 pm

    lütfen bizde resim çizmek istiyoruz örnek resim koyarsanız seniniriz 🙂 🙂 sizleri seviyoruz <3 <3 <3

  • Yazan: beyza, 8 Mart 2012 @ 4:44 pm

    <3 <3 <3

  • Yazan: FeRHaD, 8 Mart 2012 @ 6:49 pm

    Beyza’cım, linklerden ilgili siteye gidersen orada konuyla ilgili kaynak ve örnek bulacaksındır.
    Kolay gelsin. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz