KIN 1 ve 2 teknik özellikler

____________________________________________________________________

Microsoft bir süre önce KIN adlı iki cep telefonunu tanıtmıştı. Bunlar Windows Mobile’dan farklı arayüzleri ve biçimleri ile dikkat çekiyordu. Windows Phone 7 işletim sisteminin de ilk ışıklarından biri idi.

Microsoft bunların sosyal medya ile sıkı bağlantılı cihazlar olduğunu söyleyip durdu. Yani Facebook güncelleme vs. çok kolay yapılacak işler imiş. Grafiksel olarak arayüzleri WM sistemlere göre çok farklı bir şeydi.

Şimdilik çok daha bilgi yok ama Microsoft iki KIN modelinin teknik özelliklerini duyurmuş. Buna göre KIN ONE (Bir) teknik özellikleri:

KIN 1

KIN 1

Portre modunda QWERTY kayan klavyeli bir cihaz. Ekran çözünürlüğü QVGA yani 320 x 240 ve boyutu da 2.6″ olan bir TFT ekran. Cihazda dokunmatik ekran teknolojisi olarak kapasitif dokunmatik ekran kullanılmış.  Cihaz 5 megapiksel otomatik odaklamalı, titreşim önleme özelliğine sahip bir CMOS kamera barındırıyor. İki tane de LED flaş ışığa sahip. Cihazda 256 MB DDR RAM var ve depolama belleği de 4 GB flaş bellek.  Cihazın HSDPA ve CDMA sürümleri olacak.  A2DP destekleyen Bluetooth 2.1, USB 2.0, WiFi b/g, GPS alıcısı, FM rady da cihazın bağlantı özellikleri. Bir de accelerometer denen sensörlerden de olacak. Bu hareket sensörü ile cihaz tutulduğu pozisyonu öğrenebiliyor ve bu bilgiyi çeşitli görevler için kullanabiliyor, yeni bir şey değil zaten. Batarya 1240 mAh ve ses çıkışı olarak da 3.5mm kulaklık girişine sahip. Cihaz biraz kare şekilli ve her tarafı da 67 mm imiş. Cihaz üzerinden ses çıkışı için de bir adet mono hoparlöre sahip.

KIN TWO (İki) özelliklerine gelelim:

KIN 2

KIN 2

Bu cihaz portre modunda olmayacak, geniş ekranlı olacak ve QWERTY kayağa da sahip olacak. Ekran da HVGA 480 x 320 çözünürlükte ve 3.4″ TFT olacak. Dokunmatik teknolojisi olarak da yine kapasitif olacak tabi ekran. Bu cihazın kamerası 8 MP otomatik odaklama, titreşim azaltma gibi özelliklere sahip Omnivision’dan HDR CMOS olacak. Sanırım kaliteli fotoğraflar beklenebilir. Flaş olarak da Lumi LED flaş olacak. Cihazda 256 MB DDR RAM olacak ve depolama alanı da 8 GB olacak. HSDPA ve CDMA sürümleri olacak ve A2DP destekli Bluetooth 2.1, USB 2.0, WiFi, GPS alıcısı, FM radyo gibi bağlantı özelliklerine sahip olacak. Hareket sensörü bu cihazda da olacak ki diğerinin biraz üstü olarak olmasa olmaz. Batarya bu sefer 1390 mAh olacakç. Ses çıkışı için de 3.5mm kulaklık girişi ve dahili stereo hoparlörlere sahip olacak.

Şimdilik bilgiler böyle. Cihazların işlemci güçleri vs. farklı bilgiler henüz yok, satışa çıkıp içleri açıldıktan sonraya kadar da olacağını sanmıyorum. Muhtemelen Qualcomm olabilir diyorum.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz