Milletvekillerinden sorumluluk almalarını isteyin

____________________________________________________________________

Geçen gün sevindirici bir haber olarak Türkiye’de Kyoto protokolünü imzalamış. Bunun üzerine de Greenpeace başlattığı bir İnternet kampanyası ile millet vekillerimizi bu yıl Kopenhag’da şekillenidirilecek olan yeni protokolde sorumluluk almaya davet etmemizi istiyor. Bunun için de bizim yapmamız gereken hazırladığı bir e-postaya ismimizi yazıp göndermek.

Bunun için BURAYA gidiyoruz. Burada sayfanın alt kısmında isim, e-posta adresi ve yorum kısımları var, buraları doldurarak Gönder butonuna tıklıyoruz. Sonra da “Mektubu imzaladığınız için teşekkür ederiz.” yazan bir sayfa açılıyor ve işlem tamam.

Kyoto protokolünü imzalamış olmamız iyi oldu. Geç oldu ama neyseki oldu, ya imzalanmasaydı. Anladığım kadarıyla 2012 yılına kadar bizi bağlayan pek birşey yok ama önemli değil. Çevre adına önemli bir adım atılmış oldu. Bu protokol karbonlu sera gazları salınımını azaltmaya, alternatif enerji kaynakları kullanmaya ve enerji tasarrufa yönelik çeşitli maddeler içeriyor.

Protokolün ilginç hedeflerinden biri de sera gazı salınımını azaltmak için karbon emisyonu sıfır olan nükleer santrallerde enerji üretimi. Bu da tehlikeli ve zararlı birşey ama karbon emisyonuna karşı bir çözüm yine de. Tabi rüzgar ve güneş gibi alternatifler varken bizimkiler ona fazla yönelmeye kalkmaz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz