Milli Ekonomi Modeli!

____________________________________________________________________

Nedendir bilmem biriler bana bir e-posta göndermiş. Abone olduğum bir yer olduğunu sanmıyorum da Milli Ekonomi Modeli diye bir şeyi öven biekonomi modeli hakkında biraz tanıtım ve ilgili bir kongre hakkında bilgi vardı. Zaten derslerim hep akşamları olduğundan bir ana haber bültenini doğru düzgün izleyebilen biri değilim. Ağ’dan da ekonomi haberlerine pek bakmıyorum. Neyse, e-posta şöyle idi:Uluslararası Bağımsız Ekonomi Modeli Birdliği

24 Ocak Pazar günü 7’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Milli Ekonomi Modeli Kongresi’ne katılan yüzlerce bilim adamı hep bir ağızdan tüm dünyaya Milli Ekonomi Modeli’yle yeni bir dünya kurulacağı müjdesini verdi.

Almanya’dan, Rusya’dan, Azerbaycan’dan, Macaristan’dan, Estonya’dan Bosna Hersek’den Kazakistan’dan ve Türkiye’nin önemli isimleri de Kongrede Konuşmacı olarak buluştu
Kongrede Avrupa’nın başlıca iki ekonomisi olan Rusya ve Almanya’dan çok sayıda konuşmacı yer aldı. Bu konuşmacıların arasında Uluslararası Bağımsız Ekonomi Modeli Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Vladimir Lisiçkin de yer aldı. Rusya’dan katılan ve kongrede konuşma icra eden bu ülkenin önde gelen diğer iktisatçı akademisyenleri ise şunlar: Matematiksel iktisat alanında dünyanın sayılı isimlerinden biri olan Prof. Dr. Viktor Volkonski, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in iktisat ekibinde yer alan Prof. Dr. Viktor Minin ile Prof. Dr. Valeri Lebedev ve Prof. Dr. Yuri Gavrilets, Dr. Haydar Şaydulin.  Kongrede Almanya’dan da önde gelen iktisatçılar yer aldı. Daha önce düzenlenen Milli Ekonomi Modeli kongrelerinde de ‘dikkat çekici’ değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Irina Hundt, Prof. Dr. Ahad Rahmanzade, tarım alanında dünya çapında bir uzman olan Prof. Dr. Ernst Zurek ve Prof. Dr. F. R. Grabau, Bursa’ya gelerek tebliğ sundu.
7. Milli Ekonomi Modeli Kongresi’nde Estonya’dan Azerbaycan’a, Bosna  Hersek’ten Kazakistan’a önemli konuşmacılar yer aldı. Kazakistan’ın en tanınmış iktisatçısı olan Prof. Dr. Sabden Orazalı, bu isimlerin başında geliyor. Tataristan’dan gelen Gülnar Baltanova da kongrede yer alan önemli isimlerden biri olarak dikkat çekti. Kongreye Avrasya coğrafyasından katılan diğer konuşmacılardan bazıları ise şunlar: Prof. Dr. Rovsen Guliyev (Azerbaycan), Prof. Dr. Sekib Sokoloviç (Bosna – Hersek), Prof. Dr. Jyri Kadak (Estonya), Prof. Dr. Vugar Seidov (Macaristan).
Kongrede Türkiye’den de önemli isimler birer konuşma yaptı. Bu isimler arasında öne çıkanlar şunlar: Prof. Dr. Mehmet Palamut (Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Ömer Eğercioğlu (Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Ata Selçuk (Fırat Üniversitesi eski Öğretim Üyesi), Prof. Dr. İbrahim Arslanoğlu (Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Cahit  Babuna (İstanbul Üniversitesi eski Öğretim Üyesi), Selim Kotil (İktisatçı), Prof. Dr. Hidayet Sarı (İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Ömer Saraçoğlu (İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi).
Kongre’ye katılan yüzden fazla yerli ve yabancı akademisyen yaşanan global krizden yegane çıkış formülünün Milli Ekonomi Modeli olduğunu hep bir ağızdan tüm dünyaya haykırdılar. Başkanlığını Prof. Dr. Haydar Baş’ın yaptığı ve Rusya Bilimler Akademisi’nden Prof. Dr. Vladimir Lisichkin’in başkan yardımcılığını yürüttüğü Uluslararası Bağımsız Ekonomi Modeli Birliği (UBEMB) tarafından düzenlenen kongreye ilgi çok büyük oldu. Vatandaşların hıca hınç doldurduğu BUTTİM Uluslararası Kültür Merkezi’nde tebliğlerini sunan yerli ve yabancı akademisyenlerin konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi. Kongrede 40’tan fazla bilim adamı tebliğ sundu. Kongrenin kapanış konuşmasını ise Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet – Milli Devlet eserlerinin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş yaptı.

Prof. Dr. Ahad Rahmanzade: Kongreye katılmak onur verici
Kongreye Almanya’dan katılan Prof. Dr. Ahad Rahmanzade, “Global krizin atlatıldığı şeklindeki görüşlere katılmıyorum. Ülkeler her geçen gün daha fazla krize batmaktadır. Milli Ekonomi Modeli’ndeki formüller uygulanmadan bu krizlerin önüne geçilmesi asla mümkün değildir. Bu kongreye gelebilmek için tam 17 saat yolculuk yaptım. Ama dünya için ekonomik sorunlardan kurtuluş reçetesi olan Milli Ekonomi Modeli Kongresinde olmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Irina Hundt: Öğrencilerimle MEM’i tartışıyorum
Kongreye katılan yabancı akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. Irina Hundt, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında Prof. Dr. Haydar Baş’ın fikirlerinden akademik çalışmalarında sürekli olarak istifade ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Hundt, Dressten Üniersitesi’nde eğitim verirken öğrencileriyle Milli Ekonomi Modeli üzerinde sık sık tartışma yaptıklarını söyledi.
Prof. Dr. Victor Volkonsky: MEM’le yeni bir dünya kurulacak
Kongreye Rusya’dan katılan Prof. Dr. Victor Volkonsky konuşmasında tek kutuplu dünyanın sonunun geldiğini söyledi. Yeni bir dünyanın kurulacağını inandığını söyleyen Prof. Volkonsky, “Hep birlikte Milli Ekonomi Modeli’nin formülleriyle tüm dünyayı krizlerden kurtarabiliriz. Prof. Dr. Haydar Baş’ın ortaya koymuş olduğu Milli Ekonomi Modeli yeni bir dünya kurmakta çok önemli bir aktör olacaktır” diye konuştu.
Dr. Ali Haydar Şaydulin : Rusya MEM’in bir çok başlığını hayata geçirdi.
Kongreye Rusya’dan katılan ve yüksek lisans eğitimini Harvard Üniversitesi’nde tamamlamış olan Dr. Ali Haydar Şaydulin, MEM’in Rusya’daki uygulamaları konusunda önemli bilgiler aktardı. Halen Moskova’da bir çok uluslararası kuruluşun finans uzmanlığını yürüten ve Kongrede ilk konuşmacı olan Şaydulin, Milli Ekonomi Modeli’nin küresel krizle birlikte bir çok ülkede uygulanmaya başlandığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Rusya bilim adamları adına diyebilirim ki, Milli Ekonomi Modeli nadir bir çalışmadır. Prof. Dr. Haydar Baş’ın kitabında vurguladığı fikirler bir çok ülkede hayata geçirilmeye başlanmıştır. Bu konuda Rusya’dan bir kaç örnek vermek istiyorum: Prof. Dr. Haydar Baş, milli paraya büyük önem vermektedir. Bu sistemi günümüzde bir çok ülke uluslararası ticarette kullanmaya başlamıştır. Rusya da artık dış ticarette kendi parasına öncelik vermektedir. Başka bir örnek ise devletin doğal kaynakları ile madenlerini kontrol etmesiyle ilgilidir. Rusya’da Devlet Başkanı Medvedev ile Başbakan Putin, yeraltı kaynaklarını özel sektörün elinden alarak devletleştirmiştir. Bir başka örnek ise nüfus artışının desteklenmesidir. Rusya’da devlet doğan her çocuk için ailesine tam da Milli Ekonomi Modeli’nde vurgulandığı gibi 300 bin Ruble (10 bin Dolar – yaklaşık 15 bin TL) doğum ikramiyesi vermektedir. İşte bunlar Haydar Baş’ın fikirlerinin Rusya’da günlük hayata nasıl yansıdığını ortaya koymaktadır. Konuşmamı bitirirken bir üzüntümü sizinle paylaşmak istiyorum. O da Haydar Baş’ın Rusya’da doğmamış olması ve onunla aynı ülkenin vatandaşı olmayışımızdır.”
Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu : Krizin yaklaştığını önce Haydar Baş bildi
Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu da, kongrede yaptığı konuşmada yaklaşan ekonomik krizi ilk kez Prof. Dr. Haydar Baş’ın tespit ettiğini belirtti. Batı dünyasında ve Türkiye’de “krizi bilen adam olarak Ruobini’in isminin geçtiğini” hatırlatan Eyercioğlu, bunun gerçekleri yansıtmadığını vurguladı. Eyercioğlu, şunları söyledi: “Prof. Dr. Baş, Roubini’den aylar önce 2005’te düzenlenen Birinci Milli Ekonomi Modeli Kongresi’nde yaklaşan küresel ekonomik krizi haber vermiştir ve kapitalizmin çökeceğini söylemiştir.” Küresel kriz ile birlikte kapitalizmin çöktüğünü dile getiren Eyercioğlu, ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin krizden çıkış için trilyonlarca dolar basıp bankalara ve büyük şirketlere verdiklerini hatırlattı. Eyercioğlu, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın 22 Temmuz 2007’deki seçimlerden önce noterden tasdik ettirerek ilan ettiği vatandaşlık maaşı projesinin yıllar sonra kendi projesiymiş gibi halka anlattığını vurguladı.
Kapanış konuşmasını Prof. Haydar Baş yaptı
Kongrenin kapanış konuşmasını ise Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet – Milli Devlet eserlerinin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş yaptı. Konuşmasında ABD’de başlayan morgage krizinin sebepleri üzerinde duran Prof. Dr. Baş, Krizin ABD’de başladığını ama ABD’yle sınırlı kalmadığını söyledi. ABD’nin bir tüketim ülkesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş “ABD para basıyor dünya ülkelerinin ürettiklerini ithal ediyor. ABD halkında tüketim kabiliyeti yok oldu. ABD’ye ihracat yapan ülkelerde bu yüzden krize girdi. Amerika’da 3 yıl içerisinde 35 banka battı. 1 trilyon 75 milyar dolar zarar ettiler” diye konuştu.
Prof. Dr. Victor Minin : MEM karşısında diğer sistemler kar gibi eriyor
Kongreye katılan yabancı akademisyenlerden Rusya Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Victor Minin, Türkiye’yi ve Türkleri Müslüman oldukları ve Prof. Dr. Haydar Baş’ı yetiştirdikleri için sevdiğini söylediği konuşmasında Kapitalizm düzeninin sona ermekte olduğunu söyledi. “Batı kan dökmekten başka bir şeyden anlamaz” diye konuşan Prof. Minin, “Batı medeniyetinin artık dünya ülkelerine sunacağı bir şey kalmadı. Batının teklif edebileceği tek bir şeyi kaldı; savaş… Ama kimse savaşmak istemiyor. Dolayısıyla günümüzün savaşları para savaşlarına dönüşmüştür. Faize dayanan iktisat sistemi çöküyor. Bu süreç, Allah-ü Teala’nın öngördüğü doğal ve objektif bir süreçtir. Eski iktisat modelleri Bursa’ya yağan kar gibi eriyip gidiyor. Milli Ekonomi Modeli dönemi geliyor. Ben sizi seviyorum. Ülkenizi seviyorum. Lideriniz Haydar Baş’ı seviyoruz” dedi.
Prof. Dr. Baş Şii-Sunni ayrımına son verecek
Konuşmasında Prof. Dr. Haydar Baş’ın Ehli Beyt üzerine yayınlamak üzere olduğu Hz. Ali ve Hz. Fatıma kitaplarının önemine de değinen Rus bilim adamı Prof. Dr. Victor Minin, “Haydar Baş Milli Ekonomi Modeli’yle ayağa kaldırmaya çalıştığı İslam dünyasında Şii- Sünni ayrımına da son vermeye çalışıyor” dedi. Prof. Minin şöyle konuştu: “Ehli Beyt üzerine çalışmalarıyla Prof. Dr. Haydar Baş Batı dünyasının sürekli kaşıdığı Şii-Sünni ayrımcığını çözmeyi amaçlamış. Bu ayrımcılığın çözümü ileride Müslüman ülkeler arasında çıkabilecek çatışmaları önleyecektir. Prof. Baş sadece problemi teşhis etmekle kalmamış çözümü için de adım atıyor. Bundan dolayı Haydar Baş’ı bir kez daha tebrik ediyorum.”
Merkel AB’nin bittiğini itiraf etti
Kriz sonrası Avrupa’da dört ülkenin liderinin buluştuğunu ve bu buluşmada Almanya Başbakan’ı Merkel’in “Her koyun kendi bacağından asılır” dediğini dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş, Merkel’in ifadelerinden AB’de herkesin başının çaresine bakacağının anlaşıldığını ve bunun da AB’nin artık bitmiş olması anlamına geldiğini söyledi. Almanya yıllar önce Euro para birliğine girme kararı aldığında bunun Almanya için sonun başlangıcı olacağını söylediğini açıklayan Prof. Dr. Haydar Baş, daha sonra yaşanan gelişmelerin kendisini haklı çıkardığını söyledi.
AB rozeti takanlar millete bir şey veremez
Konuşmasında Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş’un Milli Ekonomi Modeli’nden kopya çekerek, “800 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz” sözüne de değinen Prof. Dr. Haydar Baş, Erbakan’ın kurmaylarından olan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan’ın yıllar önce, “Bir yakamızda AB rozeti öteki yakamızda parti rozeti var” dediğini hatırlattı. Bu mantıkla iki yakanın bir araya gelmesinin asla mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: “Numan Bey ‘800 lira vatandaşlık maaşı vereceğim’ diyor. Sen serbest piyasa diyorsun. Devlet küçülecek diyorsun. Para basmak enflasyona sebep olur diyorsun. O zaman sen bunu nasıl yapacaksın? Tayyip Bey senden daha mahirdir. O bunu yapamadı sen nasıl yapacaksın?”

Kişisel görüşüm. Bu tür ekonomi modeli denemeleri falan iyi ama parasal ekonominin ne kadar iyi bir şey olduğunu yıllardır görmekteyiz. ABD ve paranın üretimi ile ilgili hatalı kısımları çıkarsak da paraya dayalı bir ekonominin uzun vadede zenginden başkasına faydası olmayacaktır. AB rozeti değil söz konusu bir para olduğu sürecene rozeti takarsanız takın yine işe yaramayacaktır. Olması gereken bunlar yerine Kaynak Temelli Ekonomi benzeri mdern, özgürlükçü ve köle gücüne değil de doğa gücüne dayanan parasal olmayan sürdürülebilir ekonomiler geliştirmektir. Tabi bunun da yerine getirilmesi hem kolay değil, hem de hazır değiliz böyle bir şeye. Bu sebeple şimdilik bu tür ekonomi olayları yine de insanı umutlandırıyor. Ne de olsa daha uzun yıllar bu para ile birlikte yatıp kalkacağız. ABD’nin krize dayalı para ekonomisi yerine farklı bir şeyi denemek de iyi olur. 🙂

Yalnız bu arada şöyle bir şey de var ki akşam derslerimde çok haber kaçırıyorum lan. 🙂

9 Yorum

  • Yazan: Halil Ahmet ÇAKIR, 3 Şubat 2010 @ 5:26 pm

    Para bas->Borçları öde -> Ülke düze çıksın mantığına sahip bi ekonomi modeli, bu olayda enflasyonun tavan yapacağını 6 yaşındaki çocuk bile anlarken ne hikmetse yüzyılın süper dehası Haydar Baş ve müridleri ısrarla reddetmekte. Hadi her şeyi geçtim sitelerinde, televizyonlarda orada burada, konferanslarına katılımlarıyla övündükleri yabancı “bilim insanlarının” adları kendi siteleri ve yakınlığı herkes tarafından bilinen siteler haricinde hiçbir yerde geçmiyor, http://www.youtube.com/watch?v=VclwIDSLL00#t=06m09s bu İngilizce ile Harvard’da çaycı bile olabileceğini sanmıyorum.

  • Yazan: aynur kara, 10 Şubat 2010 @ 1:31 am

    arkadaşlar bence biraz uyanık olmayı artık farklı şekillerde yol aramayı denemek kötü sayılıyor heralde ,yıllardır sömürüldüğümüz yetmedimi biraz refah ve mutluluk bizmde hakkımz ve bu insan bizim içimizden çıkan biri bunun daha çok değerini bilmeliyiz. ayrıca arkadaşım sana katılmıyorum bu insanın diğer kanallarda gösterilmemesinnin sebebi onun suçumu bunun üstünü örtmeye çalışan medyanınmı biraz düşünmek gerek diyorum kedi ağaca çıkanca bi olay olan ülkede yaşıyoruz okadar bilim adamı bunu tasdiklemiş hadi atıyorum saçma sapan bile olsa buna neden yer verilmio bence bu nokta çok önemli birileri birşeylerin duyulmasını ve gelişmesini istemiyo tek sorun bu sadece biraz uyanık olsak yeter diyorum

  • Yazan: erman, 11 Şubat 2010 @ 2:52 am

    “YARASALAR GUNEŞİ ASLA GÖREMEZ”dunyanın bir çok ulkesinden konusunda uzman iktisatmatematikçisi,ekonomisler,başbakanların danışmanları ve daha birçok bilim adma bu tez karşısında şu kanıyı vardılar” bu tez yalnız turkiye değil dunyayı kurtarır”dediler ve başta rusya olmak uzere dunyanın birçok ulkesi bu modeli hemen ulkelerinde uygulamaya başladılar hatta abd ve vatikan bile fakat ulkemizde boyalı basının sansuryle bu tarihi olay gözlerden kaçırıldı duyan sabit fikirli cahil insanlar sanki ekonomiyi dunyanın sayılı profoserlerinden daha iyi biliyormus gibi boyle birşey olamz bu adam yalan söyluyor,sahtekar şeyh dediler ve abd ye kulluk eden ab kapısında dilencilik yapan ve tefeci ımf muhtaç kalan siyasileri iktidara taşııdlar oy veren bu beyinsiz topluluğu zeka testini tabı tutmak lazım hem kendilerini yaktılar hemde bu konuda duyarlı vatnadaşları

  • Yazan: güneş, 15 Mart 2010 @ 3:02 pm

    bu modeli duyduğumda ilk başta şüphelerim vardı.Daha sonra araştırdım ve aslını gördüm arkadaşımın da dediği gibi bu olayı gizliyolar.Yani nasıl bi zihniyet ki bu oyunu göremeyen bir çok insan var . Onlara söyleyeceğim tek şey geçmişten gelen TÜRK BAĞIMSIZLIĞINA SAHİP ÇIKIP TARİHSİZ KATİL ABD’NİN VE ÇÖKMEKTE OLAN AB’NİN KARŞISINDA TÜRK OLDUKLARINI UNUTMAMALARIDIR.

  • Yazan: busra, 24 Nisan 2010 @ 9:10 pm

    bencede bu modeli hiç biyerde yayınlamıyorlar yayınlayıp halkın bilinclenmsı gerekıyo ayrıca arkdas bu modelın para olmadan olmayacağını yazmıs ben bunu yazan arkdasa bu modeli daha iyi inclemesını onerıyorum kıo içindeki ayrıntıları gorsun ayrıca o adamlar putinin yardımcısı filan yani nasıl bulamdınıa sasıyorum kıytırık bi magazin haberını her yerde goruyoruz<z soruyorum neden bunlar yalan bile olsa baska kanllrda yok cunku bu kapay,tılmaya calıslıo halkın orenmesını istemıorlar cunku butun yazılanlar doru

  • Yazan: özlem, 17 Mayıs 2010 @ 11:18 pm

    Arkadaşlar her şey açık ve net ortada.Biz güvenemiyoruz ya Türk insanı bir buluş yapamaz diyoruz yabancıları önemsiyoruz ya dünya sayın Baş’ın elini öpüyor.Bunlar da açık ve nett 7 kongresi düzenlenen Milli ekonomi modelini araştırısanız görürsünüz.Diğer kanalların ne önemi var açın bakınn o ilim adamlarının konuşmalarını yeter ölçü satılmışların kanallarında yayınlanması mı???

  • Yazan: murat mert, 28 Haziran 2010 @ 8:45 pm

    HALİL AHMET ÇAKIR İSİMLİ ARKADAŞ
    yazınıza harward gibi entellektüel imgeler koyarak zekanızı ispatlayamazsınız.para basmakla enflasyon olacağını 6 yaşındaki çocuk biliyor ama ben bilmiyorum şimdi size soruyorum NE KADAR PARA BASARSAK ENFLASYON OLUR???? bu soruya ukalaca cevap vermenizi bekliyorum.senyoraj nedir? GSMH nedir?şu anda türkiyede kaç lira nakit para piyasada dolaşıyor sizin haberiniz varmı?GSMH nın yüzde ikibuçuğu.bunu okuyup yorumlayamayacak kadar kör yorum yaparak ekonomi ukalalığı yapmayın …ABD parayı basıp bize faizli borç olarak satıp piyasaya sürünce enflasyon olmuyor ben kendi paramı basınca enflasyon oluyor öylemi? Haydar Hocanın lafını edecekseniz teknik konuşun makro ekonomi analizini eleştirin gücünüz yetiyorsa

  • Yazan: İlhan GÜL, 21 Ekim 2010 @ 8:11 pm

    Selam!
    Arkadaşlar, ben Milli Ekonomi Modeli kitabını aldım ve taradım. Linkini sunuyorum. İlgilenen arkadaşlar lütfen indirsin ve incelesin. Ondan sonra da istediği yorumu yapsın. Çünkü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanımız çok; biz üniversiteliler veya mezunlarımız bari böyle yapmasın:

    Blog sahibi notu:
    — Kitabın yayınlanma hakları ne durumdadır bilmediğimden bağlantıyı yayınlamayı uygun görmedim. —

  • Yazan: m-yasin pervanlar, 6 Ocak 2011 @ 8:26 pm

    insanlar neyi hakederse o şekilde yaşar öyle yönetilir. şuanda milli bilincinden manevi yaşama gayesinden uzaklaşmış olan türkiye cumhuriyeti toplumu kültür yapısından uzaklaştırıldığı halde bilinçsiz olmaya çalışarak eğitim ve inançlarının çürütülmesine karşı olmamakla beraber bu imkanları dış güçlere elleriyle tanıyarak dünyanın her bölgesinde türk ve müslümanlar katledildiği halde sessiz kalarak ölüm ve sonrasından uzaklaşmış gündelik yaşam çabası içerisinde doğruyu yalnışı bile ayırt edemeyecek duruma gelmişken bu millet zamanın alparslanı fatihi yavuzu kanunisi atatürk ü gibi lider PROF. DR. HAYDARBAŞ ı hakediyormu? haketmiyor 🙂 çok uzaklara gitmeye gerek yok daha 1 hafta öncesinde tüm manda ve himaye savunuculuğu yapan basın ve medya mekke nin fethinimi gündem etti yılbaşı eğlencelerinimi? halk ibadet e mi yönelik zevki duygularlamı boğuşuk 🙂 kimse kendini kandırmasın ALLAH nurunu tamamlıcak ama bunu hakeden bir toplumla. bu arada kafasının içinde 2 kelimeyi seçip yanyana koyarak cümle oluşturamayanlar prof dr. HAYDARBAŞ ın adını gereksiz münakaşaların içine dahi sokmasınlar çünkü HAYDARBAŞ ın karşısına kral gelse taçsız geri gider..!! ALLAH tez zamanda hatalarıylada olsa tüm kardeşlerimizi uyandırsın bize elin yunanlısı amerikalısı avrupası sahip çıkmayacak bize yine biz sahip çıkıcaz kendi insanımıza güvenelim su uyur düşman uyumuyor işte su bile uyandı bizler nasıl uykuya dalmışız öyle…

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz