Normal Ötesi Aşk kitapları

____________________________________________________________________

Ömer Özdamar’ın Normal Ötesi Aşk kitaplarının elime geçtiğini yazmıştım. Bu kitapları sıcak sıcak okumak gerekli idi. Yoksa okumazsam çok ileri bir tarihte okunmak üzere bir yerlerde kaybolacaklardı.

Dün gece ilk kitabı, bu gece de ikincisini okuyarak iki kitapla da aramdaki olası bir savaşa barış bayrakları ile cevap verip kurtulmuş oldum. İki kitap da tek oturumluk kitaplar, hani oturuyorsun koltuğuna, ilk sayfayı açıyorsun. Arada romantik bir şeylerin çalmasının sakıncası yok, ama çok kopuk müziklerin de olmaması iyidir, klasik ve yavaş parçaların ötesine gitmemeli. İşte oturduğunuzdan okuma hızınıza bağlı olarak bir saat kadar zaman geçmiş oluyor. Ve bir bakıyorsunuz boş sayfalar gelmiş… 🙂

İki kitap da birbiri ile bağlantılı. İkincisinde ilkindeki olayların devamı yaşanıyor. Bir üçüncü kitap için de açık bırakılıyor ama ne zaman çıkar bilmiyorum.

Olaylar genelde gayet akıcı ve gayet sade. Hiçbir noktada fazla takılmadan, akıcı bir şekilde sürdürebiliyorsunuz okumayı. Ama hızlı okuma eğitimine göre okumak da biraz zor geldi kitabı. Çünkü fazla ruhsuzlaşıyor yavaş okumaya göre. 🙂

Kitaplar gayet sade demiştim, zaten sadeliğini bozmaya kalkarsak sayfa sayısı da artar uzar gider. Ama sanırım benim istediğim de buydu. Kitapta her şey olayın ve ortamın hayal edilmesine mümkün şekilde. Ama bazı kısımlarda daha ayrıntılı tasvirler de olmasını istemedim değil. Hani biraz daha o ortamla ilgili detay… Belki hikayeye çok fazla katkısı olmayabilir ama okuyucunun hayal gücünü okşamak için biraz daha detaylı olmasını istediğim kısımlar oldu.

İlk kitapta ilk aldatmanın yaşandığı bölümde partnerler arasındaki cinselliğin anlatıldığı kısım kadar devamlarında bir romantik ve biraz detaylara yönelik anlatımlı cinsellik sahnesi olmadı. Yani ilk kısımda yatağa girişlerinden, dokunuş ve öpüşmelerine kadar zararsız detay vardı. Daha sonraları ise, yatağa atladılar, seviştiler, sabah kalktılar benzeri daha yüzeysel bir anlatıma gidilmişti ki, buralarda da biraz ilk kısımki gibi detaylandırılmış anlatım daha hoşuma giderdi açıkçası. Bu arada yanlış anlaşılmasın, kitapta yoğun cinsellik dolu bölümler yok. İlk aldatma olayının yaşandığı bölümde sevişmelerine başlamadanki romantik anlardan çok az bahsedilmişti. Bunun dışında farklı şeyler yok.

Kitapta kahramanımız ara sıra hayallere dalıp gidiyor, biz de onunla birlikte dalıp gidiyoruz tabi. Bu kısımlar gayet hoşuma gitti. Konu olarak normal dışı bir aşk anlatılıyor ama, günümüzde bu biraz normalleşmeye başlamış gibi duruyor. Hani kimin kimin cebinde eli olması olayı. Genel olarak hikaye iyi ve uygun bir şekilde anlatılmış.

Ayrıca kahramanların adları yok. Ad kullanılması gereken yerde … (üç nokta)  kullanılmış. Sanırım sadece bir hayalin içinde Ö… diye bir kullanım vardı. Buraları belki okuyucuların istenen isimleri koyabilmeleri ya da kendileriyle bütünleştirebilmeleri için bu şekilde. İlk başlarda biraz takılmıştım buna ama, devamında çok da önemli olmayan bir ayrıntı olarak kaldı. Ama yine de buralarda bir zamirin varlığı iyi olabilirdi.

Kitabın sadeliği ve akıcılığı okuyucuya zihnini yormadan rahat rahat okuma imkanı veriyor. Ama ince olan bu kitaplara bu akıcılık fazla olduğundan, iki kitabı da edinip, dilerseniz arka arkaya okuyabilirsiniz. Zira ilk kitap sonrası karışık halde kalan durumun çözümünü merak ederek de kalmanız olası…

Yalnız kitaba roman demek biraz zor geliyor. Çünkü dediğim gibi çok sade bir anlatımı var. Kısalığı da bu anlatıma fazla geliyor. Biraz daha karmaşa, detay ve bilmece istiyorum sanırım. O sebeple hikaye demek daha uygun geliyor.

Özetle; kitapların ikisini de edinin, bir inceleyin. Sonra oturun kolduğunuza ya da yatın yatağınıza, yakın okuma lambanızı, yaslanın arkanıza, ve okumaya başlayın. Geçirdiğiniz an boyunca bir sadelik, akıcılık ve aşk dolaşacak etrafınızda…

Ha okuduktan sonra mı?

Google’a girecek ve Normal Ötesi Aşk – 3 yazıp ara butonuna basacaksınız. Bak yormayın kendinizi, buraya tıklayın.

Ömer Özdamar - Normal Ötesi Aşk (1 - 2)

Ömer Özdamar – Normal Ötesi Aşk (1 – 2)

Ha bir de:
saklanalım ki özlesinler,
Gizlenelim ki sorsunlar,
Kaybolalım ki arasınlar,
Aşkta ise gizemli olalım ki
varsın kalbimizi dağlasınlar… (Kitaptan arkasöz 🙂 )

3 Yorum

  • Yazan: karo555, 1 Ocak 2011 @ 9:30 pm

    hayatta aşka dair yazılar okumam;ömer abinin 2 kitabını da çok begendim…fakat ülkemizde daha ziyade yazanlara değil de yazamayanlara prim verildiği için,,ayrıca kıl oluyorum türkiyedeki yazına:(ömer abi yazmaya devam et,:)))

  • Yazan: FeRHaD, 2 Ocak 2011 @ 12:54 am

    Burada yazmak biraz herkesin yiyemediği bir şey olduğu için yazamayanlar yazamayanların tarafında duruyorlar. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

  1. Tweets that mention Çok teşekkürler... Okudum ve çok yararlandım... -- Topsy.com

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz