Etiketli yazılar: Roman

Normal Ötesi Aşk kitapları

Ömer Özdamar’ın Normal Ötesi Aşk kitaplarının elime geçtiğini yazmıştım. Bu kitapları sıcak sıcak okumak gerekli idi. Yoksa okumazsam çok ileri bir tarihte okunmak üzere bir yerlerde kaybolacaklardı. Devamını oku »

Jane Austin – Sense and Sensibility Özet

Jane Austen – Sense and Sensibility özetidir. Özet İOLP ders kitabından alınmıştır, bu sebeple sadece genel olarak gidişattan bahsedilip fazla ayrıntıya girilmemiştir. Daha iyi anlamak için Jane Austin – Sense and Sensibility karakterleri‘ni de okumalısınız. Kitap sanırım Türkçe’ye 2008 yılında Hamdi Koç çevirisi ile İş Yayınları’ndan Akıl ve Tutku olarak yeni çevrilmiş baskısı yapılmış. Aşk ve Yaşam olarak da geçmektedir. Devamını oku »

Mary Shelley – Frankenstein özeti

Mary Shelley’in ünlü gotik tarzı eseri Frankenstein’in özetidir. Okumadan önce Frankenstein’deki karakterler hakkında bilgi alabilirsiniz. Özeti ilk olarak kitaptaki gibi bölüm bölüm yapmaya kalktım ama daha sonra karışınca ben de bölüm olayından vazgeçtim, baştan sona okumak en iyisi. Genel olaylar alınmıştır fazla ayrıntıya girmedim, kendim içinden çıkamam yoksa. 🙂 Bazı yerleri telefonda yazdığımdan karakter hataları da olabilir.

Roman mektuplar şeklinde başlar.  Robert Walton Rusya St. Petersburg’daki ablası Margaret Saville’e mektuplar yazarak olayları anlatır. İlk mektupta ablasına çok büyük bir amacı gerçekleştirme, Kuzey Kutbu’na gitme, Büyük Okyanusa bir geçit bulma ve yeryüzünün manyetik gücünün kaynağını ortaya çıkarma gibi amaçlarından bahseder. Devamını oku »

Mary Shelley, Frankenstein karakterleri

Mary Shelley’in Frankenstein romanının karakterleri.

Robert Walton

Victor Frankenstein’in hikayesini ve kendi hırslarını ablasına gönderdiği mektuplar şeklinde anlatır. Kendi kendini yetiştirmiş ve Kuzey Kutbunu keşfetmeyi ve Atlas ve Büyük Okyanuslar arasında bir geçit bulmak istemektedir. Gemisi buzlar arasında sıkışır ve mürettebatı yakından geçen bir monster ve Victor Frankenstein’i görür. Ona yardım eder ve kendi sosyal seviyesinden bir arkadaş bulduğu için buna sevinir. Victor’da onunkine benzer hayatını maffeden hikayesini anlatır. Walton İngiltere’ye dönmeden önce canavarla karşılaşır. Devamını oku »

1984 – George Orwell

1984 son okuduğum George Orwell’ın Anti-ütopya romanı. Kitabı biten sınavlardan sonra bir gece can sıkıntısından arkadaştan alıp okumaya başlamıştım. Kitap gerçekten harika bir bilim kurgu.

Kitabın adı 1984 diye geçmiş ile ilgili olduğuna bakmayın. İlk yayınlandığı yıl 1949’a göre çok ileride bir kitap. Kitapta yazarın hayal gücüyle bir 1984 dünyası yaratılmış. Devamını oku »