Opera AdMarvel’ı satın alıyor

____________________________________________________________________

Opera Software’den bugün yapılan açıklamaya göre Opera Software AdMarvel’ı satın alıyor. Bu satın alma Opera’nın taşınabilir cihazlardaki ürün ve servis portfolyosunu genişletecek.

San Mateo, California temelli AdMarvel 2006 yılında Mahi de Selva öncülüğünde kurulmuş bir mobil reklamcılık şirketi ve dünyanın farklı bölgelerinden de müşterileri var. WAP, SMS, uygulama içi ve mobil Ağ’a dayalı reklam çözümleri sunuyor.

Opera Software CEO’su Lars Boilsen’a göre mobil reklam endüstrisi uzun dönemde ciddi gelir kaynakları barındırıyor ve diyor ki; “Her yıl, yaklaşık 50 milyon kişi cep telefonlarında Opera kullanarak Ağ’a erişiyor, ve biz de AdMarvel ile mobil reklamcılığın gelişmesinde önemli bir rol oynayabiliriz.”.

AdMarvel Inc, CEO’su Mahi de Salva da Opera ile böyle bir ilişkiden dolayı heyecanlı olduklarını ve Opera ağ gezgini ve bileşen platformu ile birleşmelerinin yerel ve global reklamcılara büyük fırsatlar sağlayacağını söylüyor.

Bu satın almanın bedeli yaklaşık 8 milyon ABD doları. Ancak eğer gelecek 24 ay içinde bazı finansal hedeflere ulaşılması durumunda yaklaşık 15 milyon dolar daha söz konusu olabilecek.

Bu satın alma tabi artan gelirle birlikte daha iyi bir Opera Ağ gezgini olarak kullanıcılara da dönecektir. Şöyle ki Opera’nın ücretli ya da reklamlı olduğu dönemlerde çok daha başarılı olduğunu düşünürdüm. Mesela diğer Ağ gezginlerine göre çok daha stabildi. Çeşitli sitelerle ilgili uyumsuzluk sorunları yine vardı ama bunların çoğu da acemi site geliştiricileri ve yasaklamacı zihniyet yüzünden idi. Hani Microsoft sitelerinde Micrsoft Opera’ya bozuk sayfalar gönderirdi falan. Ancak stabilite olarak çok daha iyi idi ve aylarca hiç kapatmadan sadece yeni güncelleme olduğu vakitlerde kapatıp güncellemeden sonra açıp, diğer güncellemeye kadar kapatmadan kullanabildiğiniz bir program idi! Varmı şimdi böyle bir program! 😀

Bu satın alma belki Opera Mini’de vs. reklamlar görmemize sebep olabilir ama zaten sitelerin mobil arayüzlerinde farklı şirketlerce uzun süredir reklamcılık yapılıyordu, yani kullanıcı adına rahatsız edecek bir şey olmasa gerek.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz