Tekirdağ Belediyesi ücretsiz kablosuz ağı

____________________________________________________________________

Tekirdağ Belediyesi, sahildeki birkaç noktaya WiFi modem koyarak kendi ücretsiz WiFi ağını kurmuş. Ağı kullanmak ücretsiz ve ağ sahildeki etkinlik alanı ve ağaç altı oturakların olduğu bölüm boyunca var.

Sahile yakın direklerde mini baz istasyonu gibi cihazlar ve yagi antenler var. Meğese bu direklerdeki antenler Tekirdağ Belediyesi’nin ücretsiz WiFi kablosuz ağı içinmiş. Ağ ne kadar alanı kapsıyor bilmiyorum ama sahilde bu lunaparkın olduğu kısımdan limandaki çay bahçeleri ve oradan da Barbaros Cd.’ne yakın bir yerlere kadar sinyale ulaşılabiliyor olmalı.Yani sahildeki pek çok yerde oturup bu ücretsiz interneti kullanmak mümkün sanırım.

Belediyenin ücretsiz olan ağı başıboş bir ağ değil yalnız. Her önüne gelen direkt bağlanamıyor, ufak bir işlem yapması gerekiyır.  Her ne kadar modemler parolasız ve her gelen kullanıcıyı kabul ediyor görünse de arayüzde kullanıcılar şifre girmeleri gereken bir sayfaya yönlendiriliyorlar. Eğer şifreleri yoksa da bir linke tıklayıp şifre alabiliyorlar. Şifre için ad soyad T.C. Kimlik , telefon numarası gibi bilgiler isteniyor. Bunları girince parola cep telefonunuza SMS ile geliyor. Kullanıcı adınız ise telefon numaranız olacak şekilde oturum açıp kullanabiliyorsunuz ağı. Bu arada bu ağdaki modemlerin görünen adı tekirdag .

Ağın kullanımında kullanıcılar için herhangi bir sınırlama varmı bilmiyorum ama tahminen yoktur. Hız olarak 2.5 mbit gibi bir hız ölçtüm ama cep telefonu ile olduğundan çok fazla güvenilmez bir değer.

Bu çalışmalarından dolayı çok tebrik ettim belediyeyi. Tabi ileride bu sistemden para kazanma vs. hayalleri olabilir, varsa vardır, mantıksız olmaz. Darısı Türkiye’deki yolundan fiber kablo geçirtmeyen belediyelerin başına.

NOT: Hizmet Tekirdağ Belediyesi’nin bir hizmetidir ve şu an bulunduğunuz sayfanın sahibi olan ben ile bir ilişkisi yoktur. Sisteme kayıt edilecek telefon numaralarını sistemdeki uygun yere yazın. Aşağıya yorum olarak telefon numaranızı girmeyin.

1 Yorum

  • Yazan: harun, 2 Haziran 2012 @ 1:47 pm

    bence cok guzel bi uygulama basarilar

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz