Turk Telekom, TTnet’e rakip olabilir

____________________________________________________________________

TTnet, Turk Telekom grubuna ait ve onun altyapısını kullanan bir perakende ağ bağlantısı satan şirket. Turk Telekom ise toptan ağ erişimi satan bir altyapı şirketi ki, bu sayede TTnet de diğer ADSL sağlayıcı firmalar da şehir içinde Turk Telekom altyapısını kullanıyor. Yılbaşından sonra ise Turk Telekom’un da perakende ağ satım izni olmuş olacak. Yani Turk Telekom, TTnet’e rakip olacak!

TTnet zaten şu anda xDSL pazarında pazar lideri. Tekel de diyebiliriz buna. En fazla aboneye sahip olan ADSL perakende satıcısı şirket TTnet. Turk Telekom ise toptan ağ erişimi satan ve yine pazar lideri ve tekel durumda olan bir şirket.

Tekel durumunda olan iki şirketten biri zaten perakende satış yaparken, diğerinin de buna sulanması ne amaçla yapılıyor pek kafam ermedi. Zaten elinde güçlü bir marka var, neden ona bir de rakip çıkarıyorsun ki?

Turk Telekom da pazara girerek grubun perakende ADSL satışındaki payını daha da arttırmaya çalışacak olabilirler. Gerçi zaten pazar onların.

Diğer ADSL perakende satıcılarını rekabet dışına itip saf dışı bırakmak istiyor olabilirler.

Farklı kampanya ve fiyatlar seçenekleri sunmak isteseler, fiyatlar tüm şirketler için ortak belirlendiğinden  çok farklı bir fiyat sağlamaları zor.

Belki sundukları ek hizmetlerde değişiklikler olabilir. Turk Telekom, ev telefonu, cep telefonu ve ADSL kampanyası yaparken, TTnet, TiviBu, mobil internet ve ADSL kampanyası yapıp farklı hizmetlere yönelebilirler.

Turk Telekom markası ile evlere fiber internet hizmeti sunmaya başlayacak olabilirler mi? 😀

Biraz garip bir durum olmuş ama, bu durumun pazara daha fazla rekabet getireceğinden pek emin değilim. Hani sonuç olarak fiyatların ucuzlamasını beklememek gerekiyor…

Belki de Turk Telekom bir şey yapmaz bu konuda.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz