Turkalan.com 5$’a Ãœcretsiz Hosting

____________________________________________________________________

Son zamanlarda hiç Türk barındırma şirketlerinden ücretsiz barındırma haberleri duymuyordum. Bugün bir tanesine rastladım, yeni başlayanlar için iyi bir paket ama biraz zaman geçince kullanılamaz bir paket olucak.

Bu paket Turkalan.com’un ücretsiz barındırma paketi. Yazı baÅŸlığındaki 5$ dikkatinizi çekmiÅŸtir, bunun da ne olduÄŸunu söyleyeyim hemen; 5 $ bu sistemin kurulum ücreti. Yani ilk kurulumda bunu ödüyorsunuz sonra ücretsiz sistemi kullanıyorsunuz.

Aslında ücretsiz bir pakette kurulum ücretinin alınması biraz saçma geliyor ama aslında pek deÄŸil. DiÄŸer kurulum ücreti almayan servisleri düşünürsek eminimki bu servis diÄŸerlerine göre daha saÄŸlam ve uzun ömürlü olacaktır. ÖrneÄŸin; eskiden bir Kayyo‘muz vardı. Ne kurlum ücreti alıyordu ne birÅŸey, sonunda aÄŸayı kaydı ve tam kayyo oldu. 😀

Paketin özelliklerine gelince Turkalan.com alan adının whois bilgileri sunucularının Türkiye’de oldupunu gösteriyor, en azından alan adının bulunduÄŸu sunucunun. DiÄŸer paket özellikleri de şöyle;

– 50 Mbyte Webalan
– 500 Mbyte Data Transferi
– 1 Email
– mySQL
– PHP,CGI, Perl
– DirectAdmin Kontrol Panel
– FTP Hesaplar 1
– Python
– SSI
– cURL, GD, ImageMagick
– Webmail
– SpamAssassin
– ÖzelleÅŸtirilmiÅŸ Hata sayfaları
РURL Y̦nlendirme
– Web Tabanlı Dosya Yükleme
– Åžifre Koruma Klasörler
– phpMyAdmin

Özellikleri biraz yorumlarsan çok iyi veya çok kötü değil diyebiliriz. Öncelikle 50 MB alan çok sayıda resim bulunan bir site olmadığı sürece çoğu site için yeterli bir alan. 500 MB bant genişliği aslında az, daha önce bahsettiğimiz Kayyo bile 5 GB sunarken bu servisin ücret aldığı halde bu kadar düşük olması pek hoş değil. Ama çok sayıda resim vs. çoklu ortam içerikleri barındırmayacak kullanıcılar için ideal bir sistem. Zaten bu tür çoğu içeriği harici olarak barındırmanıza imkan veren çok sayıda site var, bunları kullanabilirsiniz.

Diğer özellikleri de tam ayrıntılı bilgi vermemişler ama profesyonel bir pakette bulunan çoğu şey var.

Sonuç; 5 $ kurulum ücreti ile yeterli bir alan ve yetersiz bir bant geniÅŸliÄŸi ile bir ücretsiz barındırma (hosting) paketi. Bu fiyata böyle bir paket biraz tuhaf kaçıyor ama ülkemiz ÅŸartlarında bence çok normal. En azından umarım bu fiyat sistemin uzun ömürlülüğünü garanti eden bir özelliktir. Yurt dışında Byethost altyapısı ile hizmet veren baÅŸka servisler varken bunu kullanmak isteyen olur mu bilmem ama yerli ücretsiz barındırma çözümü de bu kadar olur iÅŸte. Sonuçta ülkemiz içinde her türlü Ä°nternet ücretlrei pahalı, evimize gelen ADSL’e bile dünyanın parasını öderken bir barındırma ÅŸirketinin ödeyeceÄŸi parayı tahmin edemezsiniz. Ãœcretsiz bir paket olsa öğrenciler için vs. iyi bir paket olabilir ama biraz daha fazla bant geniÅŸliÄŸine sahip olabilirdir. Tabi ÅŸunu da düşünmek gerek. Turkalan.com bu bant geniÅŸliÄŸini saÄŸlama kararını ücretli paket üyelerinin kullanımlarını göz önünde bulundurarak yapmıştır. Bu durumda haklılar, çoÄŸu site için 500 MB bant geniÅŸliÄŸi kullanımı çok zordur. DiÄŸer özelliklerini de düşününce bant geniÅŸliÄŸi dışında bir problemi yok diyebiliriz. Sistemi kullanabilmek için bir alan adına sahip olma zorunluluÄŸunuzu da söyleyeyim.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz