Windows Mobile Hard Reset

____________________________________________________________________

Toshiba Portégé G500 gibi akıllı telefon veya cep bilgisayarı gibi cihazlarda kullanılan Windows işletim sistemi sürümü Windows Mobile de en az masaüstündeki Windows kadar sorunlu bir işletim sistemidir, ne zaman ne olacağı belli olmaz. Uyumsuz bir program yüklersiniz, veya bir kayıt defteri ayarını değiştirirsiniz, size kullanılması sorunlu bir işletim sistemi çıkar. Cihaza yeni yazılım yüklemeden önceki son çare eğer cihaz açılıyorsa Hard Reset (Master Reset) denen işletim sistemi ayarlarının ilk haline getirilmesidir.

Cihazınıza Hard Reset uygulayabilmeniz için öncelikle açılıyor olması ve menülerine ulaşılıyor olması gerekli. Yani açılmayan veya menüleri çalışmayan bir cihazı ilk ayarlarına geri götüremezsiniz, çünkü bu işlem için menülere ulaşmanız gerekli.

Hard Reset için işlem yolunuz Start (Başlat) > Settings (Ayarlar) > Format User Partition (Kullanıcı alanını biçimlendir?).

WM Hard ResetWM Hard Reset

Buraya geldikten sonra yapacağınız 1, 2, 3 ve 4 tuşlarına sırasıyla basmak ve Done veya (Bitti) tuşuna basmak. Bundan sonra bir onaylama sorusu sorulacak, bunu da onayladıktan sonra cihazınız kapanacak ve biraz uzunca bir süre sonra tekrar açılacak.

Bu açılıştan sonra bütün ayarlarınız ilk hale geldiğinden herşeyi yeniden ayarlamanız gerekli. Saat, tarih ve yerel ayarları ayarlayın; daha önceden kurulu programları tekrar kurun; mesaj, e-posta, görev, kişiler yedeklerini geri yükleyin vs. biraz uğraştıracaktır.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz