WordPress 2.9 Simple Tags eklenti sorunu

____________________________________________________________________

Eğer WordPress’inizi 2.9 sürümüne yükselttikten sonra Simple Tags eklentisi sorun çıkarıyorsa eklentiyi aşağıdaki şekilde düzenleyerek problemi giderebilirsiniz. Not: bende çalışıyor, sizde bir problem çıkarsa sorumlusu ben değilim. 🙂

WordPress yönetim panelinde oturum açın. Eklentiler sayfasından Simple Tags bulup Düzenle bağlantısına tıklayın. Burada “simple-tags/simple-tags.php” yolundaki dosyanın açık olduğuna emin olun. Bundan sonra da dosyadaki yorum kısmından sonra gelen global $wp_version; yazan yerin hemen altında bir if var, buna dikkat edin. Bu if ifadesini takip eden parantez açma işareti “(” ve biraz ileride belki alt satırdaki köşeli parantez açma işaretinden ( { ) önceki parantez kapama işaretini “)” bulun. Bundan sonra parantezleri silmeden bunların arasında yazan ne varsa silin ve buraya aşağıdaki yazıyı kopyalayıp yapıştırın.

strpos($wp_version, ‘2.7’) !== false || strpos($wp_version, ‘2.8’) !== false || strpos($wp_version, ‘2.9’) !== false

Bu işlemden sonra da alttaki “Dosyayı Güncelle” butonundan dosyayı kaydedin.

Bundan sonra eklentiye WordPress 2.9 kontrolü eklendiğinden yönetim panelinde eklentinin çalışamayacağı ile ilgili uyarı çıkmayacaktır. Ayrıca eklentiyi şu an denediğimde de sorunsuz çalıştığına şahit oldum.

Bu eklenti için uzun süredir kullandığımız bir şey. Sorun çıkma ihtimali var, size veri ve dosya yedeğini tavsiye ederim. Ancak en azından geliştiricisi eklentiyi güncelleyene kadar sıkıcı iletileri görmemizi engelleyecek ve belki de eklentinin çalışmasını sağlayacaktır.

2 Yorum

  • Yazan: bildirir, 19 Aralık 2009 @ 2:14 pm

    Bu eklentiyi bi ara kullanıyordum fakat ters etki yapıyor kanımca?

  • Yazan: FeRHaD, 19 Aralık 2009 @ 4:25 pm

    Simple Tagging eklentisimi idi bumu idi hatırlamıyorum ama evet biri bir süre önce çok problem çıkarıyordu.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz