Yeni yılınız kutlu olsun

____________________________________________________________________

Şimdiden söyleyeyim gelecek yıla 2008 gibi uyuyarak girmeyeceğim. Uyanık olmayı planlıyorum. Formaliteyi önceden yazayım; “Herkesin yeni yılı kutlu olsun!” .

Gelelim içimden gerçekten geçenlere. Yeni yıl size bir gecelik masraf, arkadaş akraba ziyareti ve piyangodan birkaç (milyon) kuruş ve belki hediyeler dışında birşey getirmiyor ki, neden seviniyorsunuz bu kadar. 🙂 Tek olan takvimdeki sadece  bir günün değişmesinin yanında ay ve yıl sekmelerinin de değişmesi. Yani bir kağıt üzerinde bir sayfa çevirmek için kutlamalar vs. mi gerekiyor şimdi. Tek olacak değişiklik telefonumun ekranındaki birkaç rakam değişecek. Çıkmayacağını bildiğimden piyango bileti de almadım, yani ciddi bir değişiklik olma ihtimali yok. Bu yıl başını da çok önemli bir günmüş gibi abartmaya tatiller falan yapmaya gerek yok.

Bir de şöyle bir hurafe var, yeni yıla nasıl girersen o yıl öyle geçermiş. Bu tamamen bir palavra, ancak tersi biraz daha doğru olabilir. Niye palavra? 2008 yılına uyuyarak girdiğimi yazmıştım. Annem aramış, telefonun sesini bile duymamış, 20 dakika sonra uyanınca arkadaşlar çay vs. istemiş, gofret vs. atıştırıp çay içip onlar ders çalışmaya gitmiş ben de cep telefonum ile oyun oynamak için KYK yurdunun çalışma salonuna gitmiştim. Bunun dışında da hiçbirşey olmamıştı. ancak itiraf etmeliyim ki o gece benim için mikemmel bir geceydi. Yeni yıl sebebiyle çalışma odasında sabaha kadar kimse yoktu ve ben de telefonun sesini açıp CovertOps1943 oynamıştım. Yani yeni yıla uyuyarak girmiştim ama sabaha kadar uyanıktım. Tabi tek o gece değil, o zamandan sonraki her gecemde de en erken saat iki de yattım ki en erken diyorum, oda hani bir mucizedir. Anlayacağınız yeni yıla nasıl girersen öyle girer olayı yalan. Bir arkadaşım da cenabet girmişti, bütün yıl cenabet mi gezmesi gerekirdi, abdestini aldı kurtuldu.

Bu yeni yıldan çok fazla birşey beklememek gerek. Ne de olsa sadece takvimdeki bir değişiklik. Hani Hristiyanlar için farklı önemleri var ama bizim için sadece normal bir gün. Yine de cemaat yurdundan belletmen abimi hatırlıyorum, yeni yıl gecesini dua vs. okuyarak geçirirlermiş. Herkestuhaf tuhaf dileklerde bulunmaya başlamış. Bunları düşünürken de biraz mantıklı düşünmek olma ihtimali en yüksek olanları dilemek gerekli. Yoksa yeni yıl hayal kırıcı olabilir.

Ayrıca heryerde mutlu yıllar vs. yazar ama ben daha mutlu olacak bir yılbaşı görmedim. Bu yazıyı yayınladıktan birkaç saat sonra kim bilik kaç kişi kendini bilmezlerin kurşunları ile yaralanacak ölecek, kim bilir kaç genç kız eğlence yerlerinde taciz ve tecavüze uğrayacak, kim bilir kaçını yarın böyle TV haber bültenlerinde göreceğiz, kim bilir daha neler neler olacak. Şimdi birileri biryerlerde bunlar olurken eğlenebiliyorsa ben ona iyi eğlenceler derim. Bence bunların olması yerine kaldırsınlar şu yıl başı meretini kurtulalım gitsin.

Bir yararlı tarafı da varsa kepitalizme bir aspirin gibi gelmesidir. Çünkü zenginler yeni yıl yaklaşınca sevdiklerine dostlarına vs. hediye alırya, ekonomi biraz hareketlenir, bu da kriz günlerinde esnaf için biraz da olsa yüz güldürücü olur ve kapitalizme bir ağrı kesici etkisi yapar.

Neyse bu kadar karamsar olmayayım değilmi, aslında biraz bunalım  ve depresyon havasındayım ama evde tadı çıkmıyor. 😀 Yine de bitişi tekrar standart bir söz söyleyerek yapayım; “Mutlu Yıllar”.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz