Aşırı Gülme, En Süper Kahraman ve Kadavra

____________________________________________________________________

Gülmek hepimizin bazen özlediği ama bazı istisnalar dışında çoğu zaman daha fazlasını istediği bir sevinç duygusunun dışa vurumu. Yaşamımızda da bizi güldürecek bu sevince ulaşabilmek için çok farklı şeyler yapıyoruz. Şakalar, eğlenceli oyunlar vs…

Gülme dışa vurumu ile istesek veya istemesek de dış dünyaya iç halimizi belli ediyoruz. Tabi gülmemizin amacı bu değil ancak o sevinç sırasında salgılanan vücut sıvıları sayesinde bütün vücudumuz özel bir moda giriyor ve sevincimizi dışarı vuruyoruz. Yani bu sevinç sadece zihnimizde olmuyor, bedenimizle de seviniyoruz.

Tabi bu dışa vurumun aşırı olduğu durumlar da olabiliyor. Yani çok sevindiğimiz, güldüğümüz bir an. Ama gerçekten çok aşırı bir gülme durumu. Topluluk içinde yapıldığında durduramazsak ayıplanabiliriz bile. Öyle bir gülme duygusu ki bize zarar vereceğini hissederiz, acı çekeriz. Evet acı çekeriz ama aynı zamanda da deli gibi kahkahalarla güleriz, hem de ağlarken.

Gülmek nasıl acı verebilir ki? Verir hem de inanılmaz bir acı verir ama bu esnadaki ufak bir espri bile bizim bu acıyı önemseyemeden hayvan gibi gülmemize devam etmemize sebep olur. Deli gibi kahkahalarla gülerken, deli gibi bir karın ağrısı çekeriz, işte bu ağrı öyle bir duruma gelebilir ki, dışımızdan kahkahalarla güleriz, çok sevinçliyizdir ama içimizde de bu ağrı inanılmaz, başka bir durumda olsa inleyip sızlayacağımız hatta korksak bile bizi doktora gitmeye ikna edecek bir acı vardır. Ortamdaki güldürücü sebep ortadan kaldıktan, etkisini yitirdikten veya unutulduktan sonra ise bu acıdan en ufak bir iz kalmaz, normal yaşamımıza devam ederiz. Hele o acının bir tepe noktası vardır ki, ya o anda ciğerlerimizi tamamen ve hatta aşırı hava ile doldurmuşuzdur ya da ne var ne yoksa hepsini bitirmiş ve hala ciğerlerimizi boşaltmaya çalışıyoruzdur, işte bu kısımda gülmekten kıvrınma sahneleri ortaya çıkabilir. bu anda güldürücü sebeplerin ortadan kalkmasını ister, bunun için dua eder ama aynı zamanda deli gibi gülmeye de devam ederiz. 🙂 İnanılmaz bir acıdır ama tatlı bir acıdır, herkesin çekmesi gereken bir acıdır. Sadece gülmenin kendisi kadar geçici bir yan etkisidir.

En Süper Kahraman veya orjinal ismi ile  Superhero Movie size bu aşırı gülme hissini, o karın ağrısını yaşatacak bir çakma süper kahraman filmi. Evet, çakma bir süperkahraman filmi. Çünkü film diğer süper kahraman filmlerini tiye alıyor, neredeyse her tür filmden hatırlayacağınız benzer sahneler içeriyor. Filmi kuzenimle birlikte VCD biçmined izledik. Film ilk başladığında neredeyse tamamen Örümcek Adam’a benzemesi ilk başta beni biraz bozdu, ilk anda sinirlendim biraz. Ancak daha sonra baktım sadece Örümcek Adam değil içinde her tür süper kahraman filminden birşeyler var; Örümcek Adam, Batman, Superman, X-Men ve Fantastic Four, hepsinden birşeyler var içinde. 🙂 Film bütün bu filmleri tiye alıyor. Öyküsünde de kahramanımız bir Yusufçuk böceği, Örümcek Adam’ın geçirdiği benzer aşamaları geçiriyor. Tabi teknoloji o zamandan dah gelişmiş ve 2008 yapımı bir film olduğu için güncel Google, Facebook gibi servislerden de parçalar görebiliyoruz. Mesela kahramanımızın babası dolaylı yoldan kahramanımızca öldürülürken ona elindeki Google adındaki şirketi satmasını, para etmez bir şirket olduğunu söylüyor. Film kesinlikle gülme ihtiyaçlarınızı fazlasıyla tatmin edecek çakma bir film. Gerçekten eğlenceli, karın ağrıtıcı, herkese tavsiye edebileceğim 75 dakikalık bir film. Filmde Pamela Anderson’un oynadığını da hatırlatayım. 😀 İnternet sitesinden daha fazla bilgi alabilirsiniz. Not: Film biraz cinsellik içerir, küçük çocuklara uygun olmayabilir. Bazı ülkelerde 13 yaş üstü bazılarında ise 6 yaş üstü çocuklara uygun görülmüş, dikkat. Bu da filmin fragmanı:

Kadavra da (Pathology) izlemenizi tavsiye edeceğim bir başka film. Ancak bunda En Süper Kahraman kadar gülemeyeceksiniz. Daha ziyade iğreneceğiniz suç ve gerilim türünde bir film. Kadavralar üzerinde çalışan bir grup görevli kendi aralarında bir oyun oynuyor. Birilerini öldürüp, diğerlerinin onları nasıl öldürdüklerini bulmasını bekliyorlar. Eğlenceli bir film, iğrenç ve cinsellik dolu sahnelerle dolu, bu sebeple çocuklara izletilmemesini tavsiye ederim. İğrençliğine rağman yine de izlenilesi bir film. Bu da filmin fragmanı:

2 Yorum

  • Yazan: ferdem, 9 Aralık 2008 @ 10:47 pm

    Kadavra’yı izledim, iyi bir gerilim filmi. Imdb puanı 5.8, Sinemalar.com puanı 5.1 ve Beyazperde puanı 5.9

  • Yazan: FeRHaD, 10 Aralık 2008 @ 2:44 am

    Sen En Süper Kahramanı da izle. 🙂 Yalnız biraz Recep İvedik filmlerine yakışacak bir argo ve cinsel espri tarzı var.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz