AT&T telefondaki ağ erişimini PC’den kullanmayı ücretlendiriyor

____________________________________________________________________

Bizim mobil operatörlerimizin de garip uygulamaları vardıya, ABD’de AT&T operatörü de bu konuda başarılır. iPhone cihazınızın operatörünüz üzerinden ağ bağlantısını bilgisayarınız üzerinden kullanmanızı istiyor. Durun ya da ödeyin diyor…

iPhone tetheringe AT & T yasağı.

iPhone tetheringe AT & T yasağı.

iPhonu’ndaki bağlantısını bilgisayarından paylaşanlara yanda görülen SMS geliyormuş. AT&T’nin müşteri gözünden bunu yapmasına hakkı yok. Sonuçta cep telefonlarına aldıkları paketi yine cep telefonları ile alıp PC üzerinden kullanıyorlar. Bunun operatöre biraz daha fazla teknik yükü olabilir ama kullanıcı sonuçta ücretini ödediği bir hizmeti kullanıyor.

AT&T jailbreak yöntemiyle cihazlarındaki tethering denen mobil operatörlerinin internet bağlantısını bilgisayarlarından kullananları belirliyormuş. Bu paylaşım telefonun internet bağlantısını USB kablosu veya Bluetooth, WiFi üzerinden bilgisayara aktararak yapılıyor.

AT&T bunu yapan kullanıcılarından buna uygun tethering planına kayıt olmalarını istiyor. Hatta AT&T böyle yaptığını belirlediği kullanıcılarını, otomatik olarak 45 dolarlık tethering planına geçirebilirmiş.

Herkes müşterisine geçirmeye çalışıyor, ne diyelim… 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz