Bir Nükleer Masalı: Bakan Çıplak :D

____________________________________________________________________

Greenpeace geçen günlerde Ankara’da Enerji Bakanlığı Binası’na tırmanarak “Bakan Çıplak! Nükleer Masala İnanma!“ eylemi yapmıştı. Bu masal neymiş diyorsanız bu masal Hans Christian Andersen’in bir masalının Greenpeace uyarlaması. Masal Greenpeace Türkiye’nin sitesinden alıntı yaptığım şu iki paragraf. 😀

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, Türkiye devletinin bir Enerji Bakanı varmış. Bu bakan ağır ve merkezi sanayiyi o kadar çok seviyormuş ki, dünyanın dört bir yanından, hatta kendi ülkesinden bir grup nükleer satıcıyı işe almış. Ama bu satıcılar aslında birer dolandırıcıymış. Bakan’a, dünyanın en güzel nükleer santralinden, dünyanın en kaliteli nükleer elektriğini üretmeyi vaadetmişler. Dolandırıcılar Bakan’a, aptalların ya da bulunduğu makamı hak etmeyen kişilerin bu santrali göremeyeceklerini söylemişler. Bakan o kadar hırslı, o kadar aceleci ve santrale baktığında görememekten o kadar endişeliymiş ki, santrale bakmaları için danışmanlarını göndermiş ve dolandırıcılara, halkın cebindeki tüm parayı vermeyi vaadetmiş. Danışmanları hiçbir şey görememelerine karşın Bakan’a, santral hakkında övgü dölü sözler söylemişler.

Dolandırıcılar nükleer santral tasarımını bitirdiklerini ilan ettiklerinde, Bakan bu tasarımı üzerine giymiş, bir tören alayı ile ülkeyi gezmeye çıkmış. Tören alayı sırasında kimse Bakan’ın üzerinde bir şey görememiş ama kendilerine aptal denmesinden korktukları için seslerini de çıkarmamışlar. Ta ki küçük bir çocuk tüm cesaretiyle “Ama, Bakan çıplak” diye bağırana kadar. O zaman herkes, çocuğun gerçeği söylediğinin farkına varmış ve gülmeye başlamış. Ancak Bakan, istifini bozmamış ve tören alayının sonuna kadar devam etmiş. Bu arada dolandırıcılar parayı alıp kaçmış ve maalesef, halkın parası da çarçur edilmiş.

Bakan Çıplak

Eylemle aynı zamanda da bir siber eylem başlatıldı. Eylemde enerji bakanı Hilmi Güler’e bir nükleer enerjiyi istemiyoruz diye bir dilekçe gönderiyorsunuz. Bu dilekçe formunu doldurmak ve göndermek için Greenpeace’deki Bir Nükleer Masalı: Bakan Çıplak sayfasına gidin. Oradaki formu doldurup, ekleyeceğiniz şey varsa ekleyin ve gönderin. Daha sonra e-posta adresinize e-posta adresinizin size ait olduğunu kontrol etme amaçlı bir e-posta gelecek, bu e-postadki linke tıklayarak e-posta adresinizi doğrulayın. Bu işlemden sonra dilekçeniz gönderilmiş olacaktır.

Nükleer enerji zaten kötü durumda olan ekonomimizi düşünürsek kesinlikle bizim ülkemize göre bir uygulama değil. Bir Nükleer Masalı: Bakan Çıplak sayfasındaki yazıyı okursanız nükleer enerjinin tamamen devlet testeği ile çalıştığını anlarsınız. Böyle bir santralın inşa edilmesi durumunda dış borçlarımızı hiçbir zaman ödeyemeyeceğiz. 😀 Hadi ekonomik maliyetini bırakalım sebep olduğu çevre kirliliği ve kaza tehlikeleri zaten nükleer santrallerin ülkemize kurulmaması için yeterli bir sebep. Hiçbir şirket bu santralın doğaya zarar vermeyeceği ve hiç kaza olmayacağı konusunda güvence veremez. Bu durumda da alternatifler varken nükleer enerjiye evet diyerek geleceğimizi tehlikeye atmak doğru olmaz. O zaman hadi başlayın dilekçeyi doldurmaya, tıklayın.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz