Blog Hareket Günü 2010 (Blog Action Day 2010)

____________________________________________________________________

Bilmiyorsanız söyleyeyim, Blog Action Day son birkaç yıldır her Ekim ayı düzenlenen, blogcuların önemli bir çevresel konu hakkında ortak bir günde içerik girdiği bir gün, yani toplu blogcu hareket günü. Bu yıl ki konusu SU.

Dünya’daki su kaynaklarından, adil olmayan dağılımından vs. söz edecek, su kirliliği fotoğrafları falan paylaşacak blogcular.

Ortak yazı girme işlemi 15 Ekim 2010 tarihinde olacak. Bunun için önceden sisteme üye olmanız gerekli. Sonrasında etkinlikten birkaç gün önce size içeriğinizi hazırlamanız ile ilgili bir e-posta gelecek. Siz de tüm hazırlığınızı yapıp, 15 Ekim gününde içeriğinizi gireceksiniz.

Tabi bu içerik Blog Action Day sisteminde listelenecek ve buradan ziyaretçi gelecek falan. Tabi katılım oranı da çok yüksek olacağından çok fazla ziyaretçi gelmeyecek, ziyaretçinin seçeneği çok çünkü… Zaten olay da blogunuza ziyaretçi çekmek değil!

Etkinliğin şöyle bir tanıtım videosu var:

Etkinlik ile aynı günde çok sayıda blog yazarı aynı konudan bahsedecek, aynı konuya dikkat çekecek.

Bu yıl farklı olarak bir de imza toplama kampanyası var. Bu kampanyanın amacı da Birleşmiş Milletler’in su ile ilgili Millennium Development Goal amacını gerçekleştirmeye çalışmasına destek olmak ve çalışması için ısrarcı olmak. Bu amaç aslında 8 kadar farklı amacı içeriyor, ama bu yılın konusu sadece su olduğu için sadece bunlardan birine yoğunlaşıyoruz tabi. İmza toplama kampanyasında toplanan imzalar Birleşmiş Milletler genel sekreteri Ban Ki-Moon’a gönderilecek.

Blog Action Day’e blogunuzu kaydetmek için buraya buyrun.

Birleşmiş Milletler genel sekreteri Ban Ki-moon’a gönderilecek imza etkinliği için buraya buyrun.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz