Dünya’nın En İyi Korunan Sırrı: Türkiye

____________________________________________________________________

Facebook’ta dolaşırken Dünya’nın en iyi korunan sırrı adında bir gruba rastladım. Grubun sayfasında pek fazla birşey yoktu, sadece başka bir sayfaya bir bağlantı vardı. Bu bağlantıdaki sayfaya gittiğimde oldukça iyi yapılmış bir sunumla karşılaştım.

Dünya’nın En İyi Korunan Sırrı: Türkiye sunumunda Türkiye hakkında çeşitli tanıtıcı bilgiler var, üstelik tam 10 dilde. Zaten sunumla ilgili de Facebook grubunda “Bu sunum “DÜNYA BARIŞI”na katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle,farklı kültürler arasında uzlaşma köprüleri inşa etmeyi umut ediyoruz.” diyor, böyle bir sunumun sadece Türkçe dilinde olması pek anlamlı olmazdı.

Sunum görsellerle ve bunlarla ilgili yazılarla sunulmuş. Sunum öncelikle Türkler Kimdir başlıklı bir yazıyla başlıyor. Daha sonrasında da Türkiye hakkında oldukça ilginç bilgiler var. Örneğin; Marcus Antonius’un Kleopatra’ya Türkiye’nin güneydoğu kıyısını düğün hediyesi olarak vermesi, Antakya’daki Aziz Pierre Kilisesi’nin Hristiyanların ilk Kilisesi olduğuna inanılması, Dünya fındık ihtiyacının % 70’inin Türkiye’den karşılanması ve efsaneye göre ilk güzellik yarışmasının Anadolu’da (Küçük Asya’da) yapıldığı gibi. Bunun dışında daha oldukça fazla bilgi var. Ayrıca seçilen görseller de oldukça hoş.

Sunum ayrıca sesli olarak da desteklenmiş fakat bu kısımdaki şikayetim sunum esnasında sesin kapatılamaması, sesi de bir kesme butonu konsa iyi olacakmış.

Sunumun bulunduğu site: TURKEY PRESENTATION

Sunumun Facebook Grubu: Dünya’nın en iyi korunan sırrı

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz