Google Satıyor; Performics Search Marketing

____________________________________________________________________

Yanlış duymadınız, büyük İnternet şirketlerini satın aldığını bildiğimiz Google bu sefer kendisi bir şirketi satıyor. 😀
Google’ın satacağı şirket 11 Mart’ta satın alma işlemleri biten DoubleClick‘in arama motoru optimizasyonu ile ilgili olan Performics kısmı. Google eli altında bir arama motoru iyileştirme şirketi olmasının pek iyi birşey olmadığı kanaatinde ki haklı. Çünkü bu şirkette sitelerin iyileştirilmesi yapılırken Google’ın sonuç sayfası sıralamalarını satabileceği düşünülebilir. Yani DoubleClick Performics şirketinde optimize edilen siteler aslında Google veri tabanında daha yüksek sıralamalara çıkmak için ayarlanıyor diye bir düşünce ortaya çıkabilir. Google yöneticileri de bunu istemediği için DoubleClick’i reklam ve optimizasyon olarak iki bölüme ayırmayı ve optimizasyon bölümünü satmayı düşünüyor. Google blog‘daki Selling Performics Search Marketing yazısında şöyle bir açıklama yapılmış;
“It’s clear to us that we do not want to be in the search engine marketing business. Maintaining objectivity in both search and advertising is paramount to Google’s mission and core to the trust we ask from our users. For this reason, we plan to sell the Performics search marketing business to a third party. We believe this will allow us to maintain objectivity and the search marketing business to continue to grow and innovate and serve its customers. While we have not yet identified a buyer, we’ve received preliminary interest from a number of our current partners. Search Marketing will continue to run as a separate entity until the division is sold.”
Bu açıklamada arama ve reklamcıkta nesnelliğin Google’ın çok değer verdiği birşey olduğu ve bu sebeple Performics arama motoru optimizasyon kısmını bir üçüncü partiye satmayı düşündükleri yazıyor.
Henüz belirlenmiş bir müşteri ve fiyat yok fakat çeşitli partnerlerinden talep varmış.
Google’ın bu satma işini (Google’dan bahsederken çok garibime gidiyor genel de satın alma yazardım) nasıl bir fiyattan yapacağını çok merak ediyorum. Çeşitli sitelere milyonlarca dolar sayan Google acaba kendisi satarken nasıl bir fiyat talep edecek.

2 Yorum

  • Yazan: Basmanyak, 6 Nisan 2008 @ 4:43 am

    Parası kalmadı galiba ufaktan bişeyler elden çıkarıyor 😀 hehe
    Eeee tabi hep almaktan yoruldu adamlar..

  • Yazan: FeRHaD, 6 Nisan 2008 @ 8:31 pm

    Eminim paraları kalmamıştır. Bana her tıkta 0.5 $ öderken kendileri 30 $ alıyor, eminim paraları kalmamıştır. 😀
    Merak ediyorum acaba kaça satacak. 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz