Etiketli yazılar: Search Engine Optimization

Google çevrimiçi hız testi

Bu Google yerinde durmaz devamlı bir şeyler çıkarırya, yine bir şey çıkarmış, yeni haberim oldu, hoşuma gitti. Hani internetteki sayfanızın ne kadar hızlı açıldığını ölçen sayfalar ve ağ gezgini eklentileri varya. Böyle hangi dosyanın kaç ms sürede yüklendiğini vs. de gösterirler. Google da benzer bir şey yapmış. Buna da Page Speed Online demiş. İşi ise yüklenme hızını iyileştirebilecek tavsiyeler sunmak. Devamını oku »

PageRank sayfalar içindir SiteRank değildir

Site sahipleri sitelerinin Google’da üst sıralarda çıkması için PageRank değerlerini yükseltmeye çalışıyorlar. Bu site için iyi birşey, Google’da bunu öneriyor. Ancak bu genelde yanlış bir şekilde yapılıyor. Herkes sadece ana sayfasının PR değerini önemsiyor, ancak iç sayfalar bundan daha önemli. Adı üstünde PageRank, yani Türkçe’si ile Sayfa Sırası veya Derecesi. Devamını oku »

ExactFactor – Sitenizin SERP Konumunu Takip Edin

ExactFactor

ExactFactor istediğiniz anahtar kelimelerde sitenizin Google, Yahoo ve Live arama motorlarındaki SERP konumunu yani sıralamasını kontrol edebildiğiniz bir SEO (Search Engine Optimization) aracı. Tabi benzeri birçok araçtan ufak ama önemli bir farkı var; istatistikleri otomatik olarak kendi denetleyip size e-posta yoluyla bildirebiliyor ve bunlar için sizden ücret almıyor. Devamını oku »

Google Satıyor; Performics Search Marketing

Yanlış duymadınız, büyük İnternet şirketlerini satın aldığını bildiğimiz Google bu sefer kendisi bir şirketi satıyor. 😀
Google’ın satacağı şirket 11 Mart’ta satın alma işlemleri biten DoubleClick‘in arama motoru optimizasyonu ile ilgili olan Performics kısmı. Google eli altında bir arama motoru iyileştirme şirketi olmasının pek iyi birşey olmadığı kanaatinde ki haklı. Çünkü bu şirkette sitelerin iyileştirilmesi yapılırken Google’ın sonuç sayfası sıralamalarını satabileceği düşünülebilir. Yani DoubleClick Performics şirketinde optimize edilen siteler aslında Google veri tabanında daha yüksek sıralamalara çıkmak için ayarlanıyor diye bir düşünce ortaya çıkabilir. Google yöneticileri de bunu istemediği için DoubleClick’i reklam ve optimizasyon olarak iki bölüme ayırmayı ve optimizasyon bölümünü satmayı düşünüyor. Google blog‘daki Selling Performics Search Marketing yazısında şöyle bir açıklama yapılmış; Devamını oku »