Etiketli yazılar: seo

Google çevrimiçi hız testi

Bu Google yerinde durmaz devamlı bir şeyler çıkarırya, yine bir şey çıkarmış, yeni haberim oldu, hoşuma gitti. Hani internetteki sayfanızın ne kadar hızlı açıldığını ölçen sayfalar ve ağ gezgini eklentileri varya. Böyle hangi dosyanın kaç ms sürede yüklendiğini vs. de gösterirler. Google da benzer bir şey yapmış. Buna da Page Speed Online demiş. İşi ise yüklenme hızını iyileştirebilecek tavsiyeler sunmak. Devamını oku »

Opera 10 geliştirme sürümleri için SEObar4.JS

Bir süre önce SEObar3.JS diye bir Opera Kullanıcı JavaScript’i (User JS) tanıtmıştım. Bu kullanıcı kodu Opera 9’da girdiğiniz sitelerin Google ve Alexa bilgilerini gösterip birkaç tıklama ile arama motorlarındaki link sayısı, indeksteki sayfa sayısı ve sayfadaki link sayısı, rel=”” türü vs. bilgiler veriyor. Ancak bu kullanıcı kodu Opera 10 alfa ve beta geliştirme sürümlerinde desteklenmiyordu.
Devamını oku »

PageRank sayfalar içindir SiteRank değildir

Site sahipleri sitelerinin Google’da üst sıralarda çıkması için PageRank değerlerini yükseltmeye çalışıyorlar. Bu site için iyi birşey, Google’da bunu öneriyor. Ancak bu genelde yanlış bir şekilde yapılıyor. Herkes sadece ana sayfasının PR değerini önemsiyor, ancak iç sayfalar bundan daha önemli. Adı üstünde PageRank, yani Türkçe’si ile Sayfa Sırası veya Derecesi. Devamını oku »

“?ref=” nedir, nasıl kurtulunur?

Belirtiler

1 – İstatistiklerinizi incelerken www.sitenizinadresi.com/?ref=yabancısiteadresi.com gibi sitenizde olmayan sayfalara ziyaretçi geldiğini mi görüyorsunuz.

2 – Bu adresi kendiniz girdiğinizde 404 gönderen bir hata sayfası çıkmıyor veya bir yönlendirme yapılmıyor.

3 – Google’da “site:sitenizinadresi.com ref” şeklinde arama yapınca ?ref= ile biten birçok indeksli sayfa görüyorsunuz.

Devamını oku »

SEO bilginizi test edin

Herkes SEO konusunda çok şeyler bildiğini sanır ama asla ticari bir SEO işine el atmadan ne kadar bilmediğini anlamaz. Sağolsun birileri bu tür kişiler için bir test yapmış. Devamını oku »

ExactFactor – Sitenizin SERP Konumunu Takip Edin

ExactFactor

ExactFactor istediğiniz anahtar kelimelerde sitenizin Google, Yahoo ve Live arama motorlarındaki SERP konumunu yani sıralamasını kontrol edebildiğiniz bir SEO (Search Engine Optimization) aracı. Tabi benzeri birçok araçtan ufak ama önemli bir farkı var; istatistikleri otomatik olarak kendi denetleyip size e-posta yoluyla bildirebiliyor ve bunlar için sizden ücret almıyor. Devamını oku »