Etiketli yazılar: Arama Motorları

İlginç Google Aramaları – 2

Uzun zaman önce buraya ziyaretçilerin geldiği ilginç veya tuhaf bazı aramaları koymuştum; İlginç Google Aramaları 1. Şimdi de bir süredir tuhaf aramaları kaydettiğim listemi koyuyorum. Aslında daha ufakken koyacaktım ama, ama işte… Öyle kaldı gitti, şimdi de liste biraz uzun olmuş, iki yazıda yayınlamayı da gereksiz gördüm. Ha bir de buradaki sapıkça şeyleri yayınlamaktaki amacım halkımızın nelerle uğraştığını göstermek. Bunlar da özenle temizlenmiş, seçilmiş ve sadeleştirilmiştir.
Devamını oku »

PageRank sayfalar içindir SiteRank değildir

Site sahipleri sitelerinin Google’da üst sıralarda çıkması için PageRank değerlerini yükseltmeye çalışıyorlar. Bu site için iyi birşey, Google’da bunu öneriyor. Ancak bu genelde yanlış bir şekilde yapılıyor. Herkes sadece ana sayfasının PR değerini önemsiyor, ancak iç sayfalar bundan daha önemli. Adı üstünde PageRank, yani Türkçe’si ile Sayfa Sırası veya Derecesi. Devamını oku »

“?ref=” nedir, nasıl kurtulunur?

Belirtiler

1 – İstatistiklerinizi incelerken www.sitenizinadresi.com/?ref=yabancısiteadresi.com gibi sitenizde olmayan sayfalara ziyaretçi geldiğini mi görüyorsunuz.

2 – Bu adresi kendiniz girdiğinizde 404 gönderen bir hata sayfası çıkmıyor veya bir yönlendirme yapılmıyor.

3 – Google’da “site:sitenizinadresi.com ref” şeklinde arama yapınca ?ref= ile biten birçok indeksli sayfa görüyorsunuz.

Devamını oku »

2001 Yılı Google Arama Sonuçları

Google 2001.
Bir süre önce Google’ın doğum günü ile ilgili yazmıştım. Bunu yazarken ufak birşey kaçırmışım; Google’ın ilginç bir sürprizini.
Devamını oku »

İlginç Google Aramaları

Aşağıdakiler siteme Google’dan gelenlerin Google’da yaptıkları bazı ilgimi çeken aramalar.

PETROL VE HURMA (petrol & hurma, ne alaka)
müthiş windows pencere (hadi be, çok mu müthiş)
yaşadığım yer (Google henüz ülke içinde yaşadığın yer ile ilgili aramaları desteklemiyor ya neyse.)
İNH nedir Devamını oku »

Google Satıyor; Performics Search Marketing

Yanlış duymadınız, büyük İnternet şirketlerini satın aldığını bildiğimiz Google bu sefer kendisi bir şirketi satıyor. 😀
Google’ın satacağı şirket 11 Mart’ta satın alma işlemleri biten DoubleClick‘in arama motoru optimizasyonu ile ilgili olan Performics kısmı. Google eli altında bir arama motoru iyileştirme şirketi olmasının pek iyi birşey olmadığı kanaatinde ki haklı. Çünkü bu şirkette sitelerin iyileştirilmesi yapılırken Google’ın sonuç sayfası sıralamalarını satabileceği düşünülebilir. Yani DoubleClick Performics şirketinde optimize edilen siteler aslında Google veri tabanında daha yüksek sıralamalara çıkmak için ayarlanıyor diye bir düşünce ortaya çıkabilir. Google yöneticileri de bunu istemediği için DoubleClick’i reklam ve optimizasyon olarak iki bölüme ayırmayı ve optimizasyon bölümünü satmayı düşünüyor. Google blog‘daki Selling Performics Search Marketing yazısında şöyle bir açıklama yapılmış; Devamını oku »

Arama Motoru Dekoderi

Jump Start Technologies Arama motorları ile ilgili bilgi bulabileceğiniz harika bir site.Sitede ki şu araç çok hoşuma gitti.Hangi arama motorunun arama sonuçlarını hangi arama motorundan veya veri tabanından aldığını gösteriyor.Buna göre arama motorlarının çoğuna Google besleme yapıyor.