Google ve Opera 1 Nisan şakaları

____________________________________________________________________

Bugün 1 Nisan’ya, birileri birilerine şakalar yapmaya uğraşıyor falan. Google ve Opera bu yıl da şaka yapmadan duramamışlar. Böyle bir günde kimse bu tür şakaları yemiyor ama yapıyorlar işte. 🙂 İki şirket de şakalarında bilim kurgu kullanıyor.

Google’ın şakası Android telefonlar için bir Google Translate for Animals yani Hayvanlar için Google Translate uygulaması. Burada kastedilen hayvanlar aslında şakayı yiyenler oluyor da. 😀 Öncelikle Android telefonunuza ilgili uygulamayı yüklüyorsunuz. Daha sonra bir hayvanın yanına gidiyor, uygulamayı çalıştırıyorsunuz. Uygulama hayvanın çıkardığı sesleri alıp Ağ üzerinden Google sunucularına gönderiyor. Sunucular sesi işleyip size insan dilinde tercüme ediyor. Telefon da bunu alıp size seslendiriyor. Bu şekilde hayvanlar ve insanlar arasında bir iletişim kurulmuş oluyor. Bu da ilgili video:

Opera’nın şakası ise Opera Space edition (Opera Uzay sürümü). 🙂 Opera Space edition ilginç özelliklere sahip. Bunlar:

  • INTP protokolü desteği. (Interplanetary Network Transport Protocol) – Gezegenlerarası Ağ Taşıma Protokolü. Uzak noktalar arasında bağlantı için iyiymiş.
  • ARB tarama. (Augmented Reality Browsing )Bu da Visual Retinal Displays (VRDs) or Heads-up Displays (HUDs) uyumlu bir özellikmiş.
  • Arayüz de uzay kıyafetleri içinde çalışan astronotlara kolaylık sağlayacak şekilde eldivenleri tanıyormuş. 😀
  • Görev modu, bu modda (private browsing dışında) tüm gezgin işleverinin görev kontrol merkezi tarafından gözlenip, ayarlanmasını içeriyor.

Bu kadar şeyden sonra test programına indirme sayfasında artık (FOOLS) diyerek işi noktalıyor, devam etmek isteyene de Opera’nın standart sürümü kalıyor. 🙂 INTP’yi denemek hoş olabilirdi aslında. Bakalım bizim TTNET destekliyormu falan… 😀

3 Yorum

  • Yazan: zahek, 2 Nisan 2010 @ 7:44 am

    Sen inanmadın mı Opera’ya yoksa 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 2 Nisan 2010 @ 2:13 pm

    Doğrudan bakalım bugün Opera ne şaka yapmış diye Alltop’a girdim, gördüğüm bağlantıda daha çaktım olayı. 😀 Geçen seneki Face Gestures de olmadı hala bak. 😀

  • Yazan: metude, 3 Nisan 2010 @ 9:35 am

    Ben de az önce nasıl bir şeymiş bu space edition diyerek indiriyordum. FOOLS’u görünce çaktırmadan Ctrl + W yaptım 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz