Özlü Sözler v1.0

____________________________________________________________________

Bir süredir ufak bir mobil uygulama üzerinde çalışıyordum, daha doğrusu çalışmaya çalışıyordum. 🙂 Özlü sözlere vs. böyle biraz merakım vardır, biraz diyorum, çünkü bir süre sonra unutuyorum. 🙂 Unutmamak için de liste falan yapıyordum, hatta blogun yan menüde bile bir rastgele özlü söz çekeci var. Ben de onun veri tabanını alıp birkaç satır da kod yazıp bir Java ME uygulaması olarak hazırladım.

Aslında uygulama daha Şubat ayında hazırdı da, sadece benim işime yarayacak halde, ufak tefek hatalar vs… Şimdi işte biraz derleyip toplayıp yayınlayayım dedim.

Özlü Sözler v1.0.

Özlü Sözler

Özlü Sözler

Uygulamanın adı Özlü Sözler ve sürüm nosu da v1.0. Bu demek oluyor ki, gelecek sürümleri de olacak. 🙂 Uygulamada 1120 kadar özlü söz, güzel söz, alıntı, söylenmiş gaflar vs. var. Bu sözler içinde arama yapabilirsiniz.

Rastgele” komutu size devamlı olarak farklı bir söz çekip getirecek. (Arka arkaya aynı söz de gelebilir, imkansız değil.) 1120 kelime içinde kontrol yapılmadığından kısa sorgularda aynı sözleri görmeniz normaldir.
Arama yapmak için Arama başlıklı kutucuğa bir kelime girip “Bul…” komutu verin, bu girdiğiniz verinin içinde geçtiği tüm sözler size sıralanacak.
Bu komuttan sonra “Kaydet” komutu verirseniz bu söz kaydedilecek ve buna “Kayıtlar” komutu ile tekrar ulaşabileceksiniz.
Bilgi kısmında da bu tür notlar ve sistem bilgileri var işte. Bir hata bildirirseniz sistem bilgilerinizi de bildirebilirsiniz.

Sistem gereksinimleri:
Java ME MIDP 1.0, CLDC 1.0. Her zamanki gibi ilk sürüm en düşük gereksinimlerde.
Uygulama kurulumu için 100 KB boş hafıza. 500 KB kadar Java belleği ki daha azı da yeterlidir. (512 KB emülatörde geliştirildi.) Uygulama boyutu 85 KB kadar, bir KB kadar da RMS verisi yazabilir.

İndirme:
Özlü Sözler v1.0 (JAR dosyasıdır, esas program dosyasıdır.)

İndir “Özlü Sözler (JAR)”

Ozlu_Sozler_v1.0.jar – 803 defa indirildi – 84,33 KB
Özlü Sözler JAD (Bu da kurulum için gerekli olabilecek JAD dosyasıdır.)

İndir “Asal_Sayilar (JAD)”

Asal_Sayilar.jad – 252 defa indirildi – 450,00 B

Not: Uygulamaya son anda ciddi değişiklikler yaptığımdan hatalar olabilir, hemen bildirin lütfen. 🙂

Özlü Sözler

Özlü Sözler

Özlü Sözler

Özlü Sözler

9 Yorum

  • Yazan: Değişik, 13 Şubat 2013 @ 4:57 pm

    Program çok güzel emeğinize sağlık ama nasıl desem alttan geçen banner çok rahatsız edici. Sürekli hareket ediyor ben görmek zorunda mıyım? Gittim editledim. İzniniz olmadan değiştirdim gayet de güzel kullandım. Sonra vazgeçtim kaldırdım. Niye derseniz hakkınızı helal etmediğiniz içindi.

    Bütün bunları sizi kızdırmak için söylemiyorum sadece bilin: alçakgönüllü bir Hakkında kısmı yapamayacaksanız buna benzer şeyler olacaktır. Ders çıkarırsınız umarım.

  • Yazan: FeRHaD, 16 Şubat 2013 @ 5:39 am

    Bu tür düzenlemeler kişisel çapta kaldıkça sorun yok. Adını değiştirip değişik şekillerde sunmaya çalışanlar oluyor, onlar sıkıntı yaratıyor. Yoksa siz kendi göz zevkinize göre ayarlamışsınız, onda sorun yok. Güle güle kullanın.
    En azından buradan izin vererek değişiklik girişimlerini takip edebiliyorum. 🙂

  • Yazan: Yeşim, 23 Mart 2013 @ 11:31 pm

    merhaba. eski telimde vardı böyle programlar çok güzel teşekkürler:)

  • Yazan: Yeşim, 23 Mart 2013 @ 11:36 pm

    ben denedim. kurulmadi ama çalıştırabildim. yalnız yazılar çok küçük. fontları nasıl büyütebilirim? telim C3303k. ayrıca alternatifi var mı bildiğiniz. androidde zibilyon tane vardı:)

  • Yazan: FeRHaD, 24 Mart 2013 @ 1:32 pm

    Yeşim, uzun zamandır üzerinde çalışmıyorum. Daha sözler ekleyeceğim ama uygun bir anda.
    Font büyütme telefonunun ayarlarından yapılabilir, ya da varsa Java ayarlarından. Uygulama içinde öyle bir imkan yok, uygulama standart ayarları kullanır.
    Not: Android’dekiler yokken, bu vardı. 😀

  • Yazan: Yeşim, 25 Mart 2013 @ 7:06 pm

    bu yorumu yayınlayın linki düzelttim.

    evet maalesef arıyor insan androidi dediğinize baktım yok font büyütme. keşke yeniden düzenleseniz. bi de nette buldum 1000 küsür özlü sözler var. http://linx.li/ozlu.zip zor olmassa çok sevinirim. çünkü bayaa 2 3 ay bu telde olabilirim.

  • Yazan: FeRHaD, 7 Nisan 2013 @ 1:13 pm

    Yeşim hanım.

    Sözler için teşekkür ederim. Üzülerek belirtmem gerekiyor ki benim askerliğimin bitmesine daha iki ay gibi bir zaman var ve internet kafeden bu sözleri ekleyip düzenleyip uygulamayı denemem mümkün değil. Aslında mümkün de, çok zamanımı alacak bir şey olacağından uğraşmak istemiyorum diyeyim. Ama askerlik bitişi yani Haziran başı gibi verdiğiniz sözleri ve daha fazlasını ekleyip yeni bir sürüm yayınlayabilirim.
    Saygılar;

  • Yazan: Yeşim, 18 Nisan 2013 @ 1:18 am

    yeniden merhaba, ben sizi googledan bulmuştum ve yani bilmiyordum durumunuzu. yemin töreninizi izledim şimdi. hayırlı tezkereler 🙂
    programla benim işim bitti artık telime kavuştum yine. yardım etmiş kadar oldunuz. çok sağolunn 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 21 Nisan 2013 @ 2:25 pm

    Sağolasın Yeşim. 🙂
    Olsun, tanışmış olduk. Güle güle telefonunu kullanmalar. 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz