Paint Now! Mobile ile cep bilgisayarınızda Paint keyfi :)

____________________________________________________________________

Paint Now! Mobile cep bilgisayarları için basit ama işlevsel bir resim düzenleme uygulaması. Bu uygulama ile resim çizabiliyor, çektiğiniz resimlerinizi düzenleyebiliyorsunuz.

Şu anki özellikleri şöyle:

Çizim için kalem, dikdörtgen, daire, metin girme, çizgi stample aracı gibi şeyler destekliyor.

Resim düzenleme olarak boy değiştirme, kesme, siyah beyaz ve sepyaya dönüştürme, sağ ve sola döndürme, dosya türü değişimleri ve bir adımlık yapılan değişikliği geri alma fonksiyonuna sahip.

Desteklenen dosya türleri ise JPG, PNG ve BMP biçimleri.

Paint Now! Mobile ekran görüntüleri.

Sistem gereksinimleri ise şöyle:

– Windows Mobile 5.0 veya üstü
– En az 40 MB kadar bellek RAM üzerinde uygulamayı başlatmadan önce bulunmalı. Yani en az 128 MB belleği olan bir cihaza sahip olmalısınız.
– .NET CF 3.5.

Sınırlılıklar: Resim düzenleme masaüstü bilgisayarlarınızdan da bileceğiniz üzere bellek düşkünü işlemler. Normalde JPEG olarak birkaç MB olan bir resim belleğe yüklendiğinde sıkıştırılmış biçimden sıkıştırılmamış biçime çevrildiği için bellek tüketimi yükseliyor. Bir de aynı resmin veya çeşitli parçalarının da arkaplanda vs. saklandığını düşünürsek bellek meselesi ciddi bir şey. Bu uygulama için de açılışta en az 40 MB kadar boş bellek olması gerekli gibi. Yeterli bellek olmaması durumunda son değişikliği geri alma özelliği çalışmayabiliyor, yani eski grafik bellekten siliniyor, dikkat! Ayrıca dosya açma ve kaydetme diyalogu da standart olduğu için sadece bazı klasörleri ve dosyaları gösteriyor, burada bulamadığınız dosyaları açabilmek için oraya kaydetmeniz gerekli.

Uygulamayı buradan (Rapidshare) indirebilirsiniz. Uygulama 170 KB kadar ki yani pek fazla yer kaplamıyor. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilir ve buradan da geliştiriciye bağış yapabilirsiniz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz