Turkcell’in çekim gücü

____________________________________________________________________

Turkcell, diğer kablosuz telefon firmalarının hizmetlerinin rekabetini sağlamak amacıyla pahalı hizmet vermek zorunda olan bir kuruş. Bu bağlamda, çekim gücü de kullanabileveği argümanlardan biri. 

Bir GSM baz istasyonu en fazla 30 KM mesafeden hizmet verir. Bunun ötesi mümkündür ama TDMA’de müşteriye gidip gelen sinyalle ilgisi olmadığından sağlıklı bir iletişim yolu değildir.

Evimde normalde Turkcell iyi çekmez, bu sebeple yakılardaki direkler dururken telefon çevre köylerin baz istasyonlarından sinyal alır. Bu durumla ilgili de cep telefonuna gelen baz istasyonu CB Msg(50) bazen ilginç şeyler çıkarabiliyor ortaya. Mesela cep telefonum arada 42 KM mesafedeki Hasbuğa köyünden, bazen de 60 KM mesafedeki İslambeyli baz istasyonunda hizmet alıyor. Bkz. Turkcell’in çekim gücü. 😀

40 ve 60 KM her ne kadar GSM sistemi için uzak mesafeler olsa da ciddi anlamda iletişim için kullanılmadıklarında telefona bağlanacak baz istasyonu görevi görebiliyorlar. Tabi iletişime geçilirken telefon sinyal seviyesini yükselttiğinden daha yakındaki baz istasyonlarına da bağlanıp kurtulabiliyor.

Turkcell 58 KM mesafeden çekebiliyor! :D

Turkcell 58 KM mesafeden çekebiliyor! 😀

3G de keşke böyle çekse. Kafay yiyor telefonlar evde 3G sinyali görünce.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz