TweetCloud ile Twitter’da en çok kullandığınız kelimeleri görme

____________________________________________________________________

TweetCloud dönem bazında Twitter’da en çok kullandığınız kelimeleri görmenizi sağlayan bir hizmet.

TweetCloud hizmeti ile  günlük, haftalık, aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık bazda gönderdiğiniz iletileri inceleyerek en çok kullandığınız kelimeleri belirleyip size listeleyen bir hizmet. Cloud yani bulut terimi de hizmetin çıktılarını pek çok blogda görebileceğiniz etiket bulutlarına benzer şekilde vermiş olmasından. Yani keliemlerin kullanım sıklığına göre karakter boyutları değişik gösteriliyor. Örneğin aşağıdaki benim TweetCloud çıktım.

Benim TweetCloud çıktım.

Benim Twitter Cloud çıktım.

TweetCloud’u kullanmak için anasayfasından Twitter hesabınıza erşim sağlamasına izin vermelisiniz. Bunun için Sign in to Twitter  gibi birşey yazan butona tıklayıp biraz sonra da çıkacak onay sorusuna Allow demelisiniz. Bundan sonra yine anasayfaya yönlenecek ve burada da bulut özelliklerini belirleyip bulutunuzu oluşturup görebileceksiniz.

TweetCloud bulut oluşturma seçenekleri

TweetCloud bulut oluşturma seçenekleri

TweetCloud’da bulut oluşturma işlemi için yukarıda grafikte görüldüğü gibi step one (adım bir) yazan alanda bir süre belirlemelisiniz. Sistem Twitter’dan veri çekerken burada belirlediğiniz süre kadar eskiye gidecek ve bu süre içindeki iletileriniz içinde inceleme yapacaktır. Bundan sonra step two alanında da oluşturulacak bulutun büyüklüğü ve barındıracağı kelime sayısını belirleyecek bulut büyüklüğü ayarı var. Her bir seçenek ne kadar kelime üretiyor bilmiyorum ama yukarıdaki HUGE yani en büyük seçeneği ile ortaya çıkan grafikti. Bundan sonra da step three yazan alandaki make cloud butonuna tıklayarak işleme başlıyorsunuz. İşlem biraz zaman alıyor ama çatlatacak kadar da değil. Bundan sonra da ileti bulutunuzu görüyorsunuz. Ayrıca üçüncü adımda post a link to your cloud on your twitter stream with info kısmını seçerseniz de bu grafiğe Twitter hesabınızda bir bağlantı yayınlanıyor. Bundan sonra da size hizmtin verildiği adrese Twitter kullanıcı adınızı ekleyerek ulaşabileceğiniz bir sayfa açılıyor ve tüm sonuçlarınız burada tutuluyor. Örneğin benim Twitter bulutlarım burada.

Sonuçlara gelince sonuçlar genellikle sık sık kullandığınız bağlaçlardan oluşuyor, buna şaşırmayın. Sistem Türkçe bağlaçlarını tanımadığından bunları ayıklayamıyor. Ha bir de Türkçe karakterler ile ilgili de sorunu var sanırım, bu da bilginize. Buyrun size, bol eğlenceler. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz