Ana Sayfam Devamlı Yenileniyor :D

____________________________________________________________________

Az önce siteme baktığımda ana sayfanın devamlı yenilendiğini gördüm. Bu ilk başta çok garibime gitti, çünkü daha dün sapasağlam çalışıyordu.

Durumu ilk önce Opera’da fark etmiştim, Opera ile ilgili bir problem mi diye Internet Explorer ve Firefox ile de denedim. Ne yazık ki durum hepsinde de aynıydı. İlk başta buna neden olabileceğine karar veremedim, .htaccess dosyam çeşitli sayfa yenileme komutları ile doluydu, buna sunucuda bir problem de neden olabilirdi. Fakat buna da pek ihtimal vermiyordum. Sonra aklıma tarayıcının JavaScript desteğini kapatarak ana sayfayı açmak geldi. Bu şekilde Opera’da problemsiz çalışıyordu. Firefox’ta da deneyince problemin bir JavaScript’ten kaynaklandığı kesinleşti.

Ancak uzun zamandır hiçbir JavaScript komutunda da değişiklik yapmamıştım, bunun nedeni ne olabilirdi. Neyse başladım header.php dosyasından teker teker JavaScript kodlarını silerek denemeye. En sonunda suçluyu yakaladım. 😀 Suçlu şu aşağıdaki kodmuş:

if (top.location != self.location) top.location = self.location;

Bu kodu daha önce bir blogda görmüştüm ve kendi bloguma eklemiştim. Aslında çok önemli bir kod değildi, tek görevi sayfa bir çerçeve içinde açıldığında bu sayfayı açıldığı pencere veya sekmede çerçevenin dışına çıkararak görüntülemekti. Yani çerçeve kapanıyor ve yerine görüntülenen sitenizin sayfasının kendi açılıyor. Bunun işe yaradığı pek fazla da yer yok aslında. Google’da grafik araması yapınca normalde sonuçlarda bir resmin üzerine tıklayınca açılan sayfada resmin bulunduğu sayfa bir çerçeve içinde açılıyordu, bu kodda bu sayfanın çerçevesiz açılmasını sağlıyordu. Bundan başka güvenlik açısından da birkaç yararı var fakat pek önemli değil. Şu an bu kod silik böyle bir problem yok.

Uzun zamandır bu şekilde çalışmıştı fakat şimdi neden problem çıkarmış diye araştırmaya başlayınca bunun nedeninin bir Google reklamının reklamda görüntüleyecek içerik bulamayınca sitenin ana sayfasını çerçeve içinde görüntülemeye çalıştığını gördüm. Bu şekilde de ana sayfadaki her reklamda bir ana sayfa daha açılmaya çalışıyor ve bu sayfadaki yukarıdaki kod çerçevedeki sayfayı tüm ekrana yayıyor tabi onda da aynı reklam olduğu için ondaki reklam da kendini ana pencereye koymak istiyor ve bu şekilde sayfa devamlı yenileniyormuş görünümü veriyordu. 😀

Neyse şimdi bu JavaScript kodundan kurtulunca artık normal çalışmaya başladı. Olan devamlı yeniden açılan ana sayfa yüzünen sitenin bant genişliği kullanımına oldu ya neyse. 😀 Zaten bu problem de saat 14:00 civarında oluşmaya başlamış, aynı anda da anlık bant genişliği kullanımı normalin yaklaşık 8 katına yükselmiş. 😀 Şimdi de biraz şu Google reklamalrı ile ilgileneyim, reklam kodlarında ana sayfanın açılması ile ilgili kodları uzun zaman önce silmiştim fakat sanırım Google bunları kendi belleğinden alarak gösteriyor. Neyse problemi hallettik ve bant genişliği kullanımım yine eski haline döndü.

2 Yorum

  • Yazan: Muhammed, 2 Eylül 2009 @ 10:22 am

    Kardeş Bu Kodu Nereden Kaldırdın Nerenin İçerisindeydi (Özellikler,Gelişmiş)

  • Yazan: FeRHaD, 2 Eylül 2009 @ 5:00 pm

    Vallahi sitenin üst kısım dosyasından kaldırdım, kod Google’da resim arayarak gelenlerin sekmelerinde sayfayı çerçeve olarak değilde tam sayfa olarak açıyor.
    Yalnız dizin yazıma geldiğiniz arama terimine de baktım da sekmelerin sürekli yenilenmesi siteden değilde İnternet gezgininizin ayarından olmalıdır. Ayarlarınızdan sayfaların yenileme süresi ile ilgili ayarlarınızı etkinse bir etkisizleştirmeyi deneyin.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz