iPhone5 işlemci aşırı ısınma söylentileri

____________________________________________________________________

Cep telefonları ne kadar elde taşınan cihazlar olsa da işlemcileri bir miktar kullanıldıktan sonra ısınmak zorunda kalıyor. Eski telefonlarda bu pek olmazdı ama, akıllı telefon modası ile birlikte oldukça görülen bir olay oldu bu. Intel’in XScale PXAxxx işlemcileri her zaman iyi bir ısı üretme gücüne sahip oldu. Hatta kışın eliniz mi üşüyor, açın bir oyun, oynamasanızda eliniz ısıtacak kadar ısınıyordu cihaz. 🙂 Söylentilere göre Apple iPhone5 cihazı da ısınma aşırı ısınma durumu ile karşı karşıya imiş.

Söylentiye göre Apple’ın iPhone5 işlemcisi çift çekirdekli A5 çok fazla ısınıyormuş ve iPhone 5 yapısı onu soğutmaya yeterli olmuyormuş. Aslında cep telefonu kasası pek de soğutma sağlamaz zaten işlemciye, ama kullanıcının elini iyi yakarak iyi bir ısıtma performansı sergileyebilir.

Söylentiye göre bu ısı sorunu yüzünden Apple a5 işlemcisi yerine gelecek yıl 28nm ile üretilecek A6 işlemcisini düşünüyormuş. Daha küçük üretim tekniği daha düşük voltaja izin veriyor ve cihaz daha az ısınıyor. Tabi bir süre sonra yine o da yeterince soğuyamazsa oldukça ısınabilir de, 40nm vs. serilerine göre geç olur sonuçta bu.

Apple da iPhone 5 yerine ara bir model Apple iPhone 4S gibi bir model çıkarabilirmiş. Gerçi şu an iPhone4 satılma oranları da kötü olmasa gerek, bu tür söylentiler gerçeklik kazanırsa ürünün satışlarını ciddi etkileyebilir de. Yakında yeni bir model çıkmayacağını anlayan kullanıcı hazırda olan iPhone4 alabileceği gibi iPhone4S de bekleyebilir, gidip bir Android de alabilir.

Kaynaklar:
GSMArena
Sohu

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz