Mim; WordPress’inizde Neler Var

____________________________________________________________________

Bu da Gürkan’ın baÅŸlattığı ve beni Mikro PC‘nin mimlediÄŸi bir mim. Mimin konusu WordPress’imizdeki eklentiler, yazılar, yorumlar ve günlük ziyaretçi sayıları. BaÅŸlayalım ÅŸimdi bunları açıklamaya:

Eklentiler: Blogumda kurulu 17 adet eklenti var ama hepsini kullanmıyorum. 17 eklentinin sadece 13 tanesini kullanıyorum. Bunlar; sitenize giren spam sunucularının bile kayıtlarını tutan Firestats, son yorumları temanızın istediÄŸiniz bir yerinde gösteren Get Recent Comments, yazı yazıldığında ve yorum gönderildiÄŸinde XML site haritasının yeniden oluÅŸturulmasını saÄŸlayan Google XML Sitemaps, Wolkanca‘nın hazırladığı bir metin dosyasındaki satırlardaki yazıları rastgele gösteren Rastgele Text, DMRY‘nin Sayfa Sayac, diÄŸer sunuculara veri göndermesi engellenmiÅŸ olan barındırma hesabım sebebiyle kullandığım kral spam yorum yeme aracım Spam Karma 2, bir yazıya yapılan yorumları daha önceden yorum yapmış ziyaretçilere e-posta yoluyla bildiren ama benim sunucumda bildirip bildirmediÄŸini bilmediÄŸim Subscribe To Comments, Cep Ingilizce uygulamamın indirilme istatistiklerini tuttuÄŸum WordPress Download Monitor, blogun cep telefonu ile açıldığında daha az veri göndererek çalışmasını saÄŸlayan WordPress Mobile Edition, veri tabanı üzerinde kolayca optimizasyon yapabilmemi saÄŸlayan WP-DBManager, blog istatistiklerini gösteren WP-Stats, çevrimiçi ziyaretçileri gösteren WP-UserOnline ve Yakuter’in temada belirlenen yerde veritabanına girilmiÅŸ rastgele sözler gösterilmesini saÄŸlayan Yakuter Rastgele Sözler eklentileri.

Bunların dışında WP-Stats ve WP-User Online eklentileribe bağlı kullanmadığım Widgets eklentileri, Akismet ve Hello Dolly eklentileri de pasif olarak duruyor.

Blogumdaki toplam yazı sayısı: 251

Blogumdaki toplam yorum sayısı: 817 (bir tanesi ben bu yazıyı yazarken geldi) ve bunların 347 tanesi benim tarafımdan yazılmış. 😀

Günlük ziyaretçi sayısı: Tekil ziyaretçi sayısı blogun açık olduÄŸu günlere baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸmekle birikte 😀 ortalama 100 – 150 – 200 … civarlarında dolaşıyor ve sayfa gösterim sayısı da 100 ve 1000 arasında deÄŸiÅŸiyor (Öğrenciler dönem ödevleri için sıkışınca yer yerinden oynuyor da 😀 ). En fazla çevrimiçi kullanıcı da yaklaşık bir yıl önce toplam 78 kiÅŸi burada bulunmuÅŸ ve hepsi de ödevlerle ilgili birkaç konuya yüklenmiÅŸler. Daha ayrıntılı bilgi için istatistikler sayfama bakılabilir. Ayrıca WordPress Aralık ortasından beri MySQL sunucusuna yaklaşık 2 milyon 440 bin sorgu göndermiÅŸ bu da benden ilaveydi. 😀

Soru: WordPress’te blog yazmaktan memnun musunuz?

Cevap: Evet, memnunum. Aslında belki salak bir şekilde ama memnunum. Salak bir şekilde dememin nedeni Wolkanca gibi ziyaretçi ve yazı sayısı çok olan blogların şu anda sunucu yükleri ile ilgili problemler çekmeleri. Benim blogumda bir süre önce aşırı işlemci kullanmı nedeniyle kapatılmıştı ve iki hafta öyle kalmıştı. Ancak neyseki sunucuyla, bakımıyla vs. uğraşmayı seviyorum, tecrübe oluyor hiç değilse. Bunun dışında eklentilerle istediğiniz fonksiyonelliği kazandırabilmeniz oldukça güzel.

Benim mime yanıtım bu kadar, ben de bu mimi Mavi Genc‘e ve Rzrarti‘ye gönderiyorum.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz