Muratlı hava durumu, hava istasyonu

____________________________________________________________________

Muratlı’da resmi bir hava istasyonu olmadığından çevre ilçelerdeki istasyonlardan elde edilen veriler burası için her zaman anlamlı olmayabiliyordu. Mesela sonuçlarını Tekirdağ merkezden alan Accuweather gibi bir servis, Muratlı hava durumu olarak Tekirdağ istasyonunun verilerini kullanıyordu. Tekirdağ istasyonu ise, deniz kenarında olduğundan Tekirdağ şehir merkezi için uygun bir istasyon olup olmadığı tartışılan bir yer. Dolayısıyla önemli sıcaklık ve hava durumu farkları çıkıyordu. Yağmur yağdığında güneşli, güneşli iken de yağmurlu diyebiliyordu. Ancak Muratlı’dan bir hava meraklısı sayesinde anlık hava durumumuza çevrimiçi olarak ulaşmak mümkün.

Bu istasyon resmi bir istasyon değil, bir meraklının kurduğu kişisel bir istasyon. O anki hava değerlerini ve kaydedilen geçmiş dahilinde önceki bilgilere ulaşmayı mümkün kılıyor. İstasyonun ölçümlerine Muratlı hava istasyonu Wunderground sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ayrıca istasyon sahibi de Hava Trakya adlı blogunda hava durumundan bahsedip hava tahminleri yapıyor, orayı da takip edebilirsiniz.

Böylelikle hava tahminleri ile zıt hava koşulları yaşanabilen ilçemizi daha iyi bir şekilde takip edebiliyor olacağız.

Bu da Muratlı’mızın şu anki hava durumudur:

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz